Sander Middelbeek - Foto: Rob van Vliet

Ajax houdt open huis tegen Eemdijk: 0-5

Vorige week speelde Ajax voor de derde keer op rij met 0-0 gelijk. Het wachtte al lange tijd op een doelpunt, maar dat was niet de grootste domper. Dat was het uitvallen van Virgil Deen, die een zware blessure opliep. Tegen Eemdijk werd hij onder de lat vervangen door Ruben Zandwijken. Het werd voor hem geen prettige middag.

Al in de vierde minuut gaf Eemdijk een waarschuwing af: de inzet van Franslyn Nsingi kon maar net van de doellijn gehaald worden door Xamm Flemming. Maar twee minuten later sloeg hij na een puike voorzet van Jeffrey van Dikkenberg alsnog toe: 0-1. Ajax keek apathisch toe hoe Eemdijk met speels gemak voetbalde. Dat de ruststand slechts 0-2 was, was een mirakel. In de 19e minuut maakte Nsingi de 0-2, daar buiten misten Argjend Selimi, Jasper Beekhuis en Nsingi zelf diverse grote mogelijkheden om de score verder op te voeren.

Na de thee werden meteen alle illusies van Ajax in de prullenbak gegooid. Binnen de minuut bracht Dennis Hollart op aangeven van Jasper van Dalen de stand op 0-3 met zijn halve omhaal. In de 50e minuut zagen we zowaar en kans voor Ajax via Keina Yamaguchi, maar zijn vrije trap werd keurig gekeerd door doelman Beekhuis. Bovendien ging de vlag voor buitenspel daarna al omhoog. Niet veel later was Atilla Yildirim bijna succesvol met zijn schot wat op de doellijn gekeerd werd door Dennis Hollart. Zou Ajax dan toch nog in staat zijn om weer nieuw leven in de wedstrijd te blazen?

Het antwoord volgde al snel, namelijk in de 67e minuut. Het was na een cornerbal Nsingi die de bal hard inschoot en vlak voor de doellijn was het Yannick Bouw die de bal als laatste toucheerde. Heel even werd er gevreesd voor een monsternederlaag, zoals Ajax vorig jaar overkwam bij Sportlust ’46 (9-0) of een jaar eerder bij DOVO (11-0). Zo ver kwam het gelukkig niet, al viel nog wel de 0-5. Jordi Huijgen mocht zomaar binnen schieten, terwijl de Ajacieden toe keken. Vijf minuten voor tijd haalde invaller Dennis Trefilov hard uit, maar doelman Beekhuis redde bekwaam.

Zo wacht Ajax al weer 393 minuten op een goal. Door de andere uitslagen maakt Ajax meteen een vrije val op de ranglijst en staat het nu negende in de Vierde Divisie Zaterdag B. Volgende week wacht een duel in de districtsbeker, tegen derdeklasser EDO. Bekijk hier het hele programma in de districtsbeker. De week daarna gaat de competitie verder met een bezoek aan DETO.

Tekst: Marcel Wagenmakers

Archieffoto: Rob van Vliet