Ajax na rust overtuigend te sterk voor Hoek

Ajax is nagenoeg zeker van een langer verblijf in de Derde Divisie zaterdag. De ploeg van Yuri Rose boekte een fraaie en meer dan terechte 3-1 overwinning op promotiekandidaat Hoek en staat inmiddels liefst veertien punten boven de gevarenzone.

De Amsterdammers hadden een ruime en onverwachte nederlaag bij Eemdijk die het moest wegpoetsen. Ten opzichte van vorige week was één aspect onveranderd: er stond andermaal een stormachtige wind die een grote rol zou spelen. Het fysiek sterke Hoek ging de duels aan, waardoor er meer gebikkeld werd dan gevoetbald. Echte kansen bleven op die manier uit. Dat veranderde toen Ajax in de tweede helft met de wind in de rug kon spelen. Direct na de theepauze nam de thuisploeg het heft in handen en gaf dat initiatief niet meer weg.

Ricardo Fransberg had in de 48ste minuut de openingstreffer op zijn schoen. Oog-in-oog met doelman Vercouteren schoot de aanvallende middenvelder in de handen van de keeper terwijl de verre hoek open lag. Nog geen minuut later was het wel raak. In eenzelfde soort situatie tekende Kenneth Misa Danso voor de 1-0. Ajax was los en alle schroom was zowaar verdwenen. Hoek werd steeds meer naar achteren gedrukt.

Nadat Misa Danso een goede mogelijkheid op de 2-0 onbenut liet, werd na een uur spelen alsnog de score verdubbeld. Uiterst beheerst passeerde Fransberg de doelman. Hoek, onlangs nog winnaar van de tweede periode, werd overrompeld door een herboren Ajax. Toch deden de bezoekers iets terug. Rik Impens dook opeens vrij op voor doelman Stephan Veenboer en wist op die manier de aansluitingstreffer te noteren: 2-1.

Echt terug in de wedstrijd kwamen de Zeeuwen niet. Bart Spil verzuimde het duel op slot te gooien door voor open doel het zijnet te vinden en de sterk ingevallen Kevin Owusu Asare trof het aluminium. Ondanks de magere voorsprong bleef Ajax onverminderd de bovenliggende partij; het voetbalde een stuk makkelijker, er werd nauwelijks een kans weggegeven en vlak voor tijd beslisten de Amsterdammers de wedstrijd. Uit een hoekschop kopte Sonny Pronk raak voor de 3-1 eindstand.

Op basis van een uitstekende tweede helft viel er niets af te dingen op de klinkende overwinning op de nummer vier van de ranglijst. Ajax nam hierdoor de elfde plek weer over van ASWH. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Verslag: Marcel Wagenmakers
Foto’s: Dini Spil

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)