Ajax rekent in zegereeks ook af met HZVV

Zaterdag Hoofdklasser Ajax heeft haar derde competitiezege op rij geboekt. De ploeg van Jorg Smeets speelde de grote nederlaag van afgelopen woensdag (0-6 tegen FC Utrecht) van zich af tegen HZVV. Op eigen veld wonnen de Amsterdammers met 3-2.

Ajax kende een uitstekende start, want binnen twee minuten had de thuisploeg al een 1-0 voorsprong te pakken. Kenneth Misa Danso ging er aan de linkerkant vandoor en liet doelman Streulker met een diagonaal schot kansloos. De subtopper begon zeer overtuigend, fris en energiek aan het duel. Niet veel later kreeg Zakaria el Biyar een goede kans, maar vloog zijn schot rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Vlak nadat ook HZVV haar eerste mogelijkheid kreeg (schot Kelly Joao), sloeg Ajax voor de tweede keer toe. Nadat een knal van El Biyar door Erwin Breukelman met de hand werd geblokkeerd, schoot Bilal el Amrani de toegekende strafschop beheerst binnen: 2-0. Langzaam begonnen ook de gasten uit Hoogeveen zich meer te betrekken in de wedstrijd. Ondanks de riante voorsprong maakte Ajax bij vlagen een nerveuze indruk. De aansluitingstreffer die eraan zat te komen, viel in de 27ste minuut. Zelfs Lars Middelwijk kon op de doellijn de inzet van Yoran Popovic niet meer keren: 2-1.

Diezelfde Middelwijk had op slag van rust een groot aandeel in de derde Amsterdamse treffer. Zijn vrije trap belandde, na goed doorkoppen van Siver Abdulrahman, bij El Amrani, die geheel vrijstaand de marge weer iets ruimer maakte: 3-1. Toch was Ajax met die ruststand nog niet veilig. Popovic bleef een plaag voor de Amsterdamse verdediging en tot twee keer toe weerhield doelman Stephan Veenboer de spits van een nieuwe aansluitingstreffer.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds onrustiger en was er nauwelijks nog enige lijn te ontdekken in het spel van beide teams. Ajax probeerde het nog wel, maar het wilde niet meer bij de thuisploeg. Knullig balverlies van Abdulrahman zorgde ervoor dat HZVV weer hoop kreeg. Een schot van Marlon Luchtenberg eindigde op de vuisten van Veenboer en in de rebound was Jos Fidom wel trefzeker: 3-2.

De Amsterdammers doorstonden de laatste tien minuten met de krappe voorsprong. Een povere tweede helft werd de ploeg van Jorg Smeets niet fataal. Na vier wedstrijden staan de Amsterdammers met negen punten op een tweede plaats, slechts één punt achter koploper Berkum. Volgende week gaan zij op bezoek bij SDC Putten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse B.