Ajax tegen WV-HEDW superieur in afronding

Op Sportpark Middenmeer stond zaterdag een van de Amsterdamse derby’s uit de Vierde Divisie op het programma. Koploper Ajax ging op bezoek bij WV-HEDW. De gastheren hadden vorige week op bezoek bij SJC gewonnen en daardoor de eerste punten binnengehaald. Terwijl Ajax alle drie de voorgaande wedstrijden had gewonnen.

De nodige toeschouwers hadden de weg naar de Watergraafsmeer gevonden, het was gezellig druk op het sportpark. De aanwezigen zagen in de eerste helft het verschil op de ranglijst niet terug op het veld. WV-HEDW en Ajax tastten in de beginfase af, maar de thuisploeg werd meermaals via de vleugels gevaarlijk. Echter via de as stokte het meermaals, terwijl de Ajacieden via deze route het meest dreigend werden. De bezoekers kregen ook nog een domper te verwerken, want de ervaren Kai Heerings viel uit en coach Sander Middelbeek moest binnen twintig minuten al zijn eerste wissel gebruiken.

Tijdens de eerste helft kreeg WV-HEDW meerdere kansen, zo was spits Joost Hij dichtbij en een volley van Nick Lammers ging net naast. WV-buitenspeler Romello Austin wilde Ajax-verdediger Ruben Ligeon passeren en ging over de knie van zijn tegenstander. Arbiter Max Kok woof het weg en gaf aan dat Austin een duikeling zou maken. Ook schreeuwde de thuisploeg nogmaals om een strafschop, maar dat wuifde scheidsrechter Kok terecht weg. De verdediger van Ajax maakte namelijk geen hands.

WV-HEDW-trainer Marcel Valk zag zijn team de geboden kansen niet verzilveren, terwijl zijn manschappen het betere van het spel hebben. Zijn collega bij Ajax had genoeg aanknopingspunten om het spel te gaan veranderen, want daar was alle reden toe.

En die verandering was in de tweede helft duidelijk zichtbaar. Want het waren nu de bezoekers die de bovenliggende partij waren. Direct na rust kreeg Kenneth Miso Danso een kans, maar hij zag zijn inzet niet op doel verdwijnen. Daarna schoot Glenn van Zoolingen ook nog, maar ditmaal werd de inzet geblokt door een WV-verdediger. Met een uur op de klok toch de voorsprong voor Ajax. Een gesmoorde voorzet kon door Nick Lammers niet goed worden weggewerkt, hierdoor kon Miso Danso de bal onder keeper Dion Thomas schuiven: 1-0.

Wel poogde WV-HEDW wat terug te doen, maar Ajax-keeper Virgil Deen hield met uitstekende reddingen zijn ploeg op de been. De goed ingevallen Terzo Stemmerdink stak Ajax-spits Jordi Bitter weg, waardoor de aanvaller oog-in-oog kwam met de doelman. Met een fraaie stift verdubbelde Bitter de voorsprong voor zijn ploeg: 0-2. Uiteindelijk maakte Vincenzo Schep nog de derde treffer voor Ajax, na een uitstekend uitgevoerde aanval.

Na het laatste fluitsignaal dropen de spelers van WV-HEDW af naar de kleedkamer, want ze hadden een lesje effectiviteit van de koploper gekregen. Door de overwinning heeft de ploeg van trainer Middelbeek nog steeds de volle buit: twaalf punten uit vier duels.

Volgende week reist WV-HEDW af naar Huizen, terwijl Ajax op De Toekomst Hollandia ontvangt.

Bekijk hier alle foto’s van het duel.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)