Ajax verspeelt 0-2 voorsprong en vliegt tegen Spakenburg uit de beker

Ajax heeft de halve finale van de districtsbeker niet weten te bereiken. Op de Westmaat stond Ajax door doelpunten van Yuri Rose en Dennis Kaars met de rust op 1-2 voorsprong, maar na de pauze kwam Spakenburg alsnog langszij. Daarmee is het bekeravontuur voor Ajax ten einde gekomen.

Net voor het rustsignaal bracht Nick Tol de stand op 1-2 en dat was een domper voor de bezoekers. Nadat Rose halverwege de eerste helft de score had geopend, leek de ploeg van Bart Logchies helemaal op rozen te zitten toen Dennis Kaars in de 45ste minuut de 0-2 scoorde. Niet veel later verkleinde Tol de marge tot één doelpunt en vrijwel meteen daarna zochten de teams de kleedkamers op voor de rust.

DSC_1629
Foto Rob van Vliet: aanvoerder Yuri Rose in de achtervolging

Volgens Logchies was de 1-2 een belangrijk moment in de wedstrijd. Logchies: “Het was toch een nekkenbreker. In de tweede helft gingen we toen achteruit lopen en schroefde Spakenburg het tempo op. Ik had toen nog het gevoel dat er niet veel aan de hand was, maar die goals vallen dan enigszins ongelukkig.” Gedurende de tweede helft krijgt Spakenburg een paar goede kansen en na iets meer dan twintig minuten spelen komt de thuisploeg ook op gelijke hoogte. Michael Lanting geeft een diepe bal op Kees Tol, die op zijn beurt Maurice van der Wilt kan bereiken met een voorzet. Van der Wilt, die eerder de paal al had geraakt, schiet nu wel raak en Ajax-doelman Danny Been kan voor de tweede maal de bal uit het net halen.

Na de 2-2 is Spakenburg de betere ploeg en vijf minuten na de 2-2 lijkt de 3-2 er al in te zitten als aanvoerder Dominique Scholten teamgenoot Kees Tol vrij voor Been zet. Kees Tol weet de bal ook achter de keeper van Ajax te schieten, ware het niet dat de grensrechter buitenspel constateert. Ajax lijkt hier te ontsnappen, maar met nog een kwartier te spelen valt de derde treffer van Spakenburg alsnog. Een scrimmage voor het doel van Ajax lijkt door Hayri Pinarci ingetikt te worden en dus moet Ajax voor het eerst in de wedstrijd een achtsterstand gaan goedmaken.

DSC_1742
Foto Rob van Vliet: Ajax kwam op een 0-2 voorsprong, maar verloor uiteindelijk nog met 2-3 bij Spakenburg

Juist in die periode komt Ajax een aantal keer gevaarlijk door, zegt Logchies. “We krijgen dan nog vier grote kansen om de 3-3 te maken. In die periode konden we achter druk zetten, alleen het doelpunt viel niet. Één van deze kansen was voor Rose, die drie minuten voor het einde de gelijkmaker kon scoren, maar zijn inzet wordt goed gekeerd door Spakenburg doelman Sven Taberima. Hierdoor blijft het 3-2 en verliest Ajax, nadat het eerst met 0-2 voorstond.

Logchies zag in de wedstrijd tegen Spakenburg een hoop goede dingen van zijn ploeg en was, ondanks het resultaat, niet ontevreden met de manier waarop zijn ploeg had gespeeld. Logchies: “Ik ben tevreden over hoe we ons hebben gepresenteerd in dit bekertoernooi en tegen Spakenburg. In de nacompetitie zullen we wel meer van dit soort tegenstanders krijgen, dus in die zin was het een goede wedstrijd voor ons om te wennen aan het niveau dat dan wordt gevraagd. Al met al hebben we wel vertrouwen opgedaan, ondanks de het verlies.

Klik hier voor de link naar de bekerpagina van Het Amsterdamsche Voetbal. Hier staan de uitslagen en het schema van de districtsbeker.

Met dank aan: Twitter Spakenburg

Foto’s: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)