Ajax Vrouwen probleemloos voorbij Excelsior Barendrecht

De Ajax Vrouwen hebben het kalenderjaar 2018 op een goede manier afgesloten. De ploeg van Benno Nihom had geen enkele moeite met laagvlieger Excelsior Barendrecht. Door de 0-6 zege gaan de Amsterdammers met een goed gevoel de winterstop in

Na de eerste helft was Ajax eigenlijk al klaar met de Rotterdammers. Toen stond er op Woudenstein een 0-3 voorsprong op het scorebord. Eshly Bakker nam twee van de drie Amsterdamse treffers voor haar rekening. In de vijfde minuut verdween haar voorzet via de binnenkant van de verre paal in het het doel, op het halfuur schoot ze raak uit een voorzet van Vanity Lewerissa. Nog voor de rust deed Ellen Jansen hier met een intikker iets bovenop.

Ook in de tweede helft hadden de bezoekers alle touwtjes in handen. Een grotere achterstand werd Excelsior Barendrecht bespaard. Acht minuten voor tijd viel de vierde Amsterdamse treffer alsnog. Lucie Akkerman benutte een strafschop feilloos voor de 0-4. Diep in de slotfase liepen de gasten uit naar 0-6. Eerst voltooide Bakker haar hattrick, waarna Jansen oog-in-oog met keepster Isa Pothof geen fout maakte en haar tweede doelpunt noteerde.

Omdat alle concurrenten ook wonnen, blijven de Amsterdammers vierde staan. De ploeg van Benno Nihom kan zich alvast voorbereiden op de feestdagen, omdat ze volgende week vrij zijn. Ajax hervat de competitie na de winterstop op vrijdag 1 februari met een uitwedstrijd bij hekkensluiter Achilles’29. Daarna speelt de regerend landskampioen nog thuis tegen koploper PSV (8 februari) voordat de play-offs van start gaan.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie vrouwen.

Foto: Twitter Ajax Vrouwen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)