Ajax Vrouwen verspelen zege bij ADO Den Haag

De Ajax Vrouwen hebben nagelaten de koppositie in de kampioenspoule terug te pakken. Terwijl concurrenten FC Twente en PSV elkaar op een gelijkspel hielden, gaf de ploeg van Benno Nihom tegen ADO Den Haag een 0-2 voorsprong uit handen: 2-2.

Het begon allemaal zo goed voor de Amsterdammers, die na de interlandbreak ook een speelronde vrij waren. Na veertig minuten spelen stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord in het Cars Jeans Stadion. Uit een voorzet van jubilaris Liza van der Most – als invaller speelde ze haar 167ste wedstrijd in Amsterdamse dienst en is daarmee de nieuwe recordhoudster – opende Ellen Jansen de score, waarna Soraya Verhoeve de marge verdubbelde.

Vlak voor rust vond ADO Den Haag de aansluiting. Pia Rijsdijk verraste keepster Lize Kop van afstand, waardoor de spanning meteen terug was in de wedstrijd. Deze leek een kwartier voor tijd weer te verdwijnen. ADO-verdedigster Sharon Kok moest het neerhalen van de doorgebroken Eshly Bakker bekopen met een rode kaart. De Ajax Vrouwen hadden de drie punten voor het grijpen totdat de thuisploeg zes minuten voor tijd via Taylor Ziemer verrassend op gelijke hoogte kwam.

Door de late puntendeling blijft Ajax nu derde staan in de kampioenspoule. De achterstand op FC Twente (koploper) en PSV bedraagt respectievelijk twee en één punt.

Archieffoto: Jos Spitteler