Ajax zonder problemen langs Spaarnwoude

Hoofdklasser Ajax heeft zich zonder problemen weten te plaatsen voor de tweede knock-out ronde van de districtsbeker De ploeg van Jorg Smeets won met 1-6 bij zondag vierdeklasser Spaarnwoude. Joost Heij en Stanley Akoy scoorden twee keer.

Het advies van trainer Edwin Eefting (voormalig trainer van Zwanenburg) was duidelijk. Er vanaf het eerste moment bovenop zitten. Zijn spelers hadden dat duidelijk in hun oren geknoopt want de eerste kansen waren voor de thuisploeg via Clint van der Deijl en Glenn Habes. Ajax had ruim een kwartier nodig om haar eerste kans te creëren, maar Stanley Akoy kwam alleen voor doelman Patrick Kort niet tot scoren.

Nog voor het eerste deel van de eerste helft verstreken was stond de 0-1 op het bord. In de negentiende minuut bereikte Bobby Bosma spits Joost Heij die vervolgens simpel de openingstreffer kon binnen tikken. Daarmee leek het verzet van Spaarnwoude al gebroken. Amper een minuut later was het 0-2. Weer was het een voorzet van Bosma en deze keer wist Heij de bal achter zijn standbeen de bal in het doel te werken.

Foto Cees van Hoogdalem | Stanley Akoy snelt langs zijn tegenstander
Foto Cees van Hoogdalem | Stanley Akoy snelt langs zijn tegenstander

Spaarnwoude wilde zich niet zomaar naar de slachtbank laten lijden en gaf nog het nodige tegengas. Habes was dichtbij de 1-2, maar zijn schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. De eerste helft kende, tot de slotfase, verder weinig hoogtepunten of het moet de kans van Bosma zijn geweest die oog in oog met doelman Kort hoog over schoot. In die slotfase liet Ajax zien dat het klassenverschil heel duidelijk aanwezig was. Goed voetballend produceerde Akoy de derde goal en direct vanaf de aftrap zorgde Bilal el Amrani voor de 0-4.

Spaarnwoude zorgde dertig seconden na rust al voor de eretreffer. Met een fraaie boogbal wist Bob Molenaar doelman Matthijs Kuiper te kloppen (1-4). Zes minuten later was het verschil echter alweer vier toen ook Akoy zijn tweede van de middag maakte. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het niveauverschil steeds groter. Ajax liet het na om de dubbele cijfers te halen. Heij, Lars Middelwijk, Bosma en invaller Reda Kharchouch misten de nodige opgelegde kansen. Toch werd het nog 1-6 door een doelpunt van Bobby Bosma.

Klik hier voor alle uitslagen in het bekertoernooi.

Foto’s Cees van Hoogdalem / Voetbal in Haarlem

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)