Home / slideshow / Ajnane terug naar de zaal: “Wederom meedoen voor alle prijzen”

Ajnane terug naar de zaal: “Wederom meedoen voor alle prijzen”

De turbulente voetballoopbaan van Mohammed Ajnane leidde hem de afgelopen jaren onder meer langs FC Volendam, FC Eindhoven en Telstar. Door een vervelende blessure kwam zijn carrière een jaar lang tot stilstand. Volgend seizoen keert hij terug naar de zaal, om zijn oude vorm te herpakken.

Plezier

Ajnane sluit aan bij de selectie van Hovocubo, een van de topteams binnen het Nederlandse zaalvoetbal. “Ik wil kort gezegd weer het plezier in het voetbal terugvinden, nadat ik een tijdje eruit ben geweest”, verklaart de middenvelder. “Hovocubo is een club die mij heel bekend is, omdat ik daar al eerder heb gespeeld. De vereniging speelt in de eredivisie van de zaalvoetbal en kwam met een goed verhaal. Na het gesprek had ik direct een positief gevoel.”

De geboren Alkmaarder had na zijn vertrek bij Purmersteijn het doel om op het veld terug te keren, maar ziet zijn avontuur bij Hovocubo zeker niet als plan B. “Ik mikte allereerst op het betaald voetbal of tweede divisie, maar dat kwam er niet van. Mede door mijn zware knieblessure, waarvan ik inmiddels volledig hersteld ben, is het ongelooflijk moeilijk om bij de clubs binnen te komen. Bij Hovocubo keer ik terug naar de basis.”

Prijzen

In het seizoen 2014-2015 speelde Ajnane een jaar lang voor de zaalvoetbalclub uit Zwaag. De voetballer won direct de Supercup door FCK De Hommel te verslaan. Ook in Europees verband deed hij het met de vereniging uitstekend, al delfde hij het onderspit tegen titelverdediger Inter Movistar. Zijn goede prestaties bij Hovocubo zorgde ervoor dat hij zich kon bewijzen bij Telstar. Nu, vijf seizoenen later, wil hij zich opnieuw laten zien.

“Wij doen volgend seizoen wederom mee voor alle prijzen”, stelt Ajnane. “Hovocubo is door de jaren heen een gevestigde topclub geworden in de Nederlandse Futsal. Volgend seizoen ga ik met de vereniging eveneens Europa in, wat ik al eerder met de club heb meegemaakt. Ik weet zeker dat de selectie weer op en top is om goede prestaties neer te zetten.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Chelton Linger stopt na 13 jaar met selectievoetbal

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)