Home / slideshow / Al 28 clubs kiezen voor horizontaal overstappen

Al 28 clubs kiezen voor horizontaal overstappen

Vanaf komend seizoen geeft de KNVB clubs de mogelijkheid om horizontaal over te stappen. Dat betekent: wijzigen van speeldag, zonder dat je weer onderaan de ladder hoeft te beginnen. Dit is mogelijk voor standaardteams die in de eerste klasse of lager spelen.

Donderdag is de laatste dag dat de aanvraag voor 2022/2023 ingediend kan worden. Tot nu toe hebben 28 clubs de aanvraag bij de KNVB ingediend. Daarvan komen er 6 uit West I en 2 daarvan uit de regio Amsterdam. Van Legmeervogels was al bekend dat zij de stap maken naar de zaterdag, nu is duidelijk geworden dat ook FC Weesp dat doet. Weesp komt op dit moment uit in de tweede klasse zondag en de vierde klasse zaterdag. Als de club zich handhaaft in de tweede klasse, zal dat dus volgend jaar de tweede klasse zaterdag zijn.

Verder stappen in West I Zwaluwen Utrecht ’11, RKDES (beiden zondag derde klasse) en VVIJ en PVCV (beiden zondag tweede klasse) over naar de zaterdag. VVIJ en PVCV komen dit seizoen overigens uit in dezelfde competitie als FC Weesp, namelijk Zondag 2b. Een flinke leegloop in die competitie dus, zonder herindeling zouden daar komend seizoen nog maar 10 ploegen over zijn.

Bij de aankondiging van horizontaal overstappen gaf de KNVB echter al aan de streven naar gelijkmatige pouleverdelingen. Waarschijnlijk zal er dus flink geschoven worden. Ook zal het betekenen dat de zaterdag tweede klasses hoogstwaarschijnlijk uit meer dan 14 deelnemers gaan bestaan.

Bekijk hier alle clubs die horizontaal overstappen hebben aangevraagd.

Selectie Legmeervogels verhuist in 2022 naar de zaterdag

 

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend