Alcides roept ongeslagen serie Purmersteijn een halt toe

Het lukt Purmersteijn nog niet om de gevarenzone van de zondag Hoofdklasse echt achter zich te laten. De ploeg van Martin van Ophuizen ging op bezoek bij Alcides met 2-0 onderuit, waardoor er een einde kwam aan de ongeslagen reeks van vijf wedstrijden.

In Meppel waren de eerste goede mogelijkheden voor de bezoekers. Boyd Mak zag zijn schot uit de hoek gehaald worden, Lester Aarsman schoot rakelings naast en Daniël Schermer kreeg de bal niet goed onder controle om doelman Pieter IJzerman uit te testen. Aan de andere kant reageerde Purmersteijn-keeper Richard de Groot toen spits Jermain Wobbes voor hem verscheen. Dat deed de sluitpost op slag van rust ook, waardoor er gepauzeerd kon worden met een brilstand op het scorebord.

Direct na de theepauze kwam Alcides aan de leiding. Op aangeven van Ryan Luyckx schoot Wobbes raak: 1-0. Purmersteijn leek zich te gaan herpakken, maar nauwelijks zes minuten later vergrootte de thuisploeg de marge. Uit een hoekschop van Luyckx kopte Frank Fokke totaal ongehinderd de 2-0 binnen. Van Ophuizen greep in door drie wissels toe te passen. Wat de Purmerenders ook probeerden om terug in de wedstrijd te komen, de echte kansen op een aansluitingstreffer bleven uit.

Van afstand werd IJzerman een paar keer onder vuur genomen en enkele hoekschoppen brachten de Drentse verdediging niet in verlegenheid. Eén keer moest de sluitpost zich strekken op een vrije trap van invaller Shaquille Doorson. Alcides kon succesvol de 2-0 voorsprong over de streep trekken, omdat Purmersteijn de gehele tweede helft niet bij machte was om het de thuisploeg echt moeilijk te maken.

De Purmerenders blijven elfde staan, slechts één punt boven de nacompetitiestreep. Volgende week komt nummer vijf Hoogland op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.