Alex Sacca (Amstelveen): “We zijn overtuigd van onszelf”

Aanstaande zaterdag moet het gebeuren voor Amstelveen in de wedstrijd het jaar. Na een lang seizoen kan er op eigen veld promotie naar de zaterdag tweede klasse worden afgedwongen. Doelman Alex Sacca en zijn ploeggenoten moeten tegen AH’78 een 2-1 achterstand zien goed te maken.

In Huizen speelde Amstelveen een wedstrijd met twee gezichten. Na de eerste helft keek het tegen een 2-0 achterstand aan. In het tweede bedrijf kwam Amstelveen terug tot 2-1 waardoor het nog alle kans heeft om het tweeluik in haar voordeel te beslissen. Sacca: “Het leek wel alsof we in de eerste helft een beetje afwezig waren. AH’78 zette ons flink onder druk. Ze hebben ook kansen gehad om meer dan twee doelpunten te maken. In de rust heeft de trainer de boel op scherp gezet en enkele wissels toegepast. In de tweede helft waren we in mijn ogen heer en meester. Door een terechte penalty kwamen we terug in de wedstrijd.”

Voorafgaand aan de wedstrijd zal trainer Radjin de Haan zijn verhaal over de SLM-ramp van 7 juni 1989 vertellen, die de oefenmeester overleefde. De Haan stelde namelijk dat hij de drive die hij door deze gebeurtenis heeft gekregen nog wel eens mist bij zijn spelers. “Ik denk dat het ook te maken heeft met onze jeugdige ploeg”, zegt Sacca. “De oudere spelers, waaronder ik, weten wel wat er gevraagd wordt om belangrijke wedstrijden te winnen. Wij moeten dit zien over te brengen op de rest. Ik probeer tijdens de wedstrijd verbaal zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Iedereen accepteert dit ook.”

Alex_Sacca_Jos_Spitteler_2

De doelman is dan ook overtuigd dat Amstelveen een terugkeer in de tweede klasse kan bewerkstelligen. “Het was bij AH’78 moeilijk voetballen op dat kleine grasveld. We moesten vaak voor de lange bal kiezen. Op ons eigen kunstgras zullen we beter voor de dag komen. Wij zijn ervan overtuigd dat wij het gaan halen. Het wordt 2-0 voor Amstelveen”, aldus een zelfverzekerde Sacca. Mocht Amstelveen het niet redden dan krijgt het nog een extra kans om promotie te bewerkstelligen. Het moet dan op 18 juni een beslissingstoernooi spelen samen met de andere verliezers van de nacompetitie.

Foto’s: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)