Home / Algemeen / ‘Alles of niets’ voor FC Abcoude bij AGB
Martijn Groen stuurt Mitchel Vincken de verkeerde kant op.

‘Alles of niets’ voor FC Abcoude bij AGB

Met een voorsprong van zes punten en bovendien een wedstrijd minder gespeeld kan AGB komend weekend bij winst op FC Abcoude een hele grote stap zetten richting het kampioenschap in de zondag tweede klasse B. Voor de naaste achtervolger is de Wedstrijd van de Week ‘alles of niets’. “Met die instelling moeten wij zondag ook het veld opgaan”, zegt aanvoerder Martijn Groen.

Als het doorgaat tenminste. Door de vorst van de afgelopen dagen is de kans dat het grasveld van AGB wordt afgekeurd aanwezig. “Wij gaan er gewoon vanuit dat het doorgaat. En dat hopen we ook. Zo’n topper willen we graag spelen en er staat ook nog wat op het spel. Wij willen heel graag revanche nemen op AGB. Het kan alle kanten opgaan. Wij gaan er in ieder geval vol voor. In de thuiswedstrijd deden we niet onder voor AGB (2-3).” Martijn Groen benutte in die wedstrijd een strafschop (foto boven).

Foto HAV | In Abcoude won AGB op 18 september met 2-3.

FC Abcoude kwam uitermate goed uit de winterstop, met overwinningen op Legmeervogels (0-4, oefen), ZOB (1-0, beker), Kampong (0-4) en DSOV (3-1). “We hebben niet veel te klagen. Het vertrouwen is groot. Dat willen we ook doortrekken tegen AGB. Als team staan wij sterk, met veel strijd en passie. Ik weet dat het ook het sterktepunt van AGB is, maar zij spelen misschien iets behoudender en proberen op de counter toe te slaan. Wij gaan gewoon ons eigen spel spelen.”

Groen noemt de topper cruciaal, maar nog niet allesbeslissend voor de titelstrijd. “Het is voor ons ‘alles of niets’. Met die instelling moeten wij ook het veld opgaan. Bij een nederlaag wordt het lastig. Dan moeten we echt een pas op de plaats doen en om ons heen kijken om voor de tweede plek te gaan spelen; ook mooi voor FC Abcoude. Maar gespeeld zal het nog niet zijn. Er zijn in het verleden weleens gekkere dingen gebeurd in het voetbal. Voor ons is het een mooie kans om de druk op te voeren. Het zou geweldig zijn als we weten te winnen om daarmee de spanning terug te brengen. Ik denk dat iedereen om ons heen daar ook belang bij heeft.”

Een samenvatting van onze Wedstrijd van de Week tussen AGB en FC Abcoude is maandag rond het middaguur op onze site te zien.

Kijk hier voor het programma en de stand in de zondag tweede klasse B.

Foto’s Het Amsterdamsche Voetbal

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!