Amstelveen grijpt broodnodige driepunter tegen Olympia’25

Zaterdag derdeklasser Amstelveen Heemraad heeft een overtuigende en ook belangrijke 4-1 overwinning geboekt op Olympia ’25. In de tweede helft maakte de ploeg van Laurens ten Heuvel korte metten met de bezoekers.

Mede door de omstandigheden – veel wind, regelmatig regen en windvlagen van windkracht 8 – gaf het eerste kwart van de wedstrijd weinig hoogtepunten. Het was meer vechten tegen de wind dan de tegenstander. Olympia ’25 had wind mee en kwam met een beetje hulp hiervan na ruim een half uur aan de leiding. Doelman Mike Lesmeister was kansloos toen Koen Bosboom een schot van een metertje of 35 afvuurde.

De Amstelveners pakten het goed op en trokken voor de rust de stand gelijk. Uit een hoekschop van Michael Coster tikte Casper de Vetten de 1-1 binnen. Na de theepauze stelde de thuisploeg snel orde op zaken. Nadat Toby Correia net iets tekort kwam voor de 1-2, was hij twee minuten later uit een corner van Hicham Lechkar wel trefzeker. De twee waren ook verantwoordelijk voor de 3-1. In twee instanties passeerde Correia Olympia’25-doelman Mickey Heuting.

Het wachten was op de vierde Amstelveense treffer, want Olympia ’25 had met de wind tegen niets in te brengen. Reshad Haidari nam dat doelpunt voor zijn rekening toen hij zijn man passeerde en met een diagonaal schot de 4-1 op het scorebord bracht. Vlak voor tijd had Lechkar de 5-1 op zijn schoen, maar zijn schot eindigde op de lat.

Ondanks de belangrijke zege is Amstelveen geen plekje opgeschoven. Wel blijft de ploeg van Laurens ten Heuvel één punt boven de nacompetitiestreep staan. Volgende week kunnen de Amstelveners een sprong maken wanneer ze op bezoek gaan bij concurrent OSM’75. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)