Amstelveen Heemraad wint overtuigend van RODA ’23

Amstelveen Heemraad heeft de derby tegen RODA ’23 met 4-2 gewonnen, maar de score had gemakkelijk veel hoger uit kunnen vallen. Veel net niet aan de kant van Amstelveen en één kans één goal aan de kant van RODA ’23. Tim Steij was weer eens dodelijk met zijn linkervoet en zette zijn ploeg na een half uur spelen op een 0-1 voorsprong. Na rust stelde Amstelveen orde op zaken door een snelle goal van Mourad Aitja en twee goals van Ralph Groenteman. 20 minuten voor tijd gaf Tex Koster RODA ’23 nog wat hoop, maar vlak voor tijd besliste Ralph Groenteman de wedstrijd door zijn derde binnen te schieten en Amstelveen op 4-2 wist te zetten.

Het werd een echte derby met veel strijd en vechtlust, maar Amstelveen Heemraad was over de gehele wedstrijd de betere ploeg. Het creëerde kans op kans, maar pech stond de voorsprong in de weg. Binnen een minuut schoot Mourad Aitja de bal op de lat en uit de rebound schoot Ibrahim Uwamahoro ruim over. Daarna waren er kansen voor Amstelveen, maar twee keer de paal en een ultieme redding op de lijn hield de 0 op het scorebord. Aan de andere kant probeerde RODA ’23 tegen te houden en kwam zelf op een 0-1 voorsprong toen Tim Steij een versnelling inzette, goed naar binnen draaide en Patrick Alblas kansloos liet op zijn schot. Tegen de verhouding in, maar Roda stond op voorsprong. Amstelveen kreeg het in de eerste helft niet voor elkaar om gelijk te maken.

Dat gebeurde vlak na rust wel. Een voorzet van Tycho Spanjer kwam op de rug van Mourad Aitja en de bal was niet te keren door Stijn Gorter. Acht minuten later kwam Amstelveen op voorsprong. Ralph Groenteman kreeg de bal precies mee in de loop en hij wist simpel Gorter te kloppen. Zeven minuten later de 3-1 en weer was het Ralph Groenteman die de trekker overhaalde en Amstelveen op twee goal verschil bracht. RODA ’23 probeerde dichterbij te komen, maar de verdediging van Amstelveen was prima, op één moment na. Jesper Hottentot bracht de bal in de zestien en de inkomende Tex Koster vond op zijn inzet nog Patrick Alblas op zijn weg, maar de rebound knalde hij boven in de goal. Met 3-2 kreeg Roda was meer vertrouwen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er niet, want Amstelveen gaf niets meer weg. Wel vlak voor tijd de definitieve beslissing als Ralph Groenteman met zijn derde goal Amstelveen op 4-2 zetten. Kort daarna floot de goed fluitende Adem Oren voor het laatste en had Amstelveen zijn dik verdiende overwinning. Door de overige resultaten doet Amstelveen Heemraad goed zaken voor een plek in de nacompetitie. RODA ’23 daarentegen moet vol aan de bak om niet af te glijden naar de vierde klasse.

Aanstaande zaterdag gaat Amstelveen op bezoek bij laagvlieger SCPB ’22 en gaat RODA ’23 naar de ongenaakbare koploper Olympia Haarlem.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!