Amstelveen lijkt op valreep nieuw bestuur te hebben gevonden

Zaterdag tweedeklasser Amstelveen Heemraad lijkt van de ondergang gered. De Amstelveners dreigden zonder bestuur komen te zitten, nadat het huidige bestuur had aangegeven niet door te willen gaan. Nu een aantal leden is opgestaan, wordt de komende weken een nieuw bestuur geformeerd.

Voorzitter Michel Koning luidde eind oktober de noodklok, omdat er geen leden waren die zich kandidaat hadden gesteld voor een bestuursfunctie. Gisteravond (dinsdag) bleek tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) dat er toch leden zijn gevonden die het bestuur willen opvolgen. “Er zijn nu een aantal leden die zich toch kandidaat hebben gesteld dus het ziet er hoopvol uit.”

Tijdens de ALV is besloten dat het huidige bestuur tot 6 december aanblijft. De komende weken zullen dan worden gebruikt om een nieuw bestuur te formeren, dat zich vooral bezig zal houden met de toekomst van de Amstelveense club. “Er zitten een aantal goede kandidaten tussen en bovendien heeft bestuurslid Jan Tromp besloten toch aan te blijven.”

Hiermee lijkt Amstelveen te zijn gered, want zonder bestuur zou de voetbalclub moeten ophouden met bestaan. “Dat doemscenario blijft ons gelukkig bespaard. Dat zou ook zonde zijn na al het werk dat we de afgelopen jaren hebben verricht. Als je een steen in het water gooit, ontstaan er altijd rimpels en dat lijkt nu het gewenste effect te hebben opgeleverd.”

Foto boven: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!