Home / Algemeen / AmstelveenHeemraad is klaar voor de competitie

AmstelveenHeemraad is klaar voor de competitie

AmstelveenHeemraad scoorde erop los tijdens de voorbereiding en de beker, met 30 goals in 8 duels. Maar het kreeg ook flink wat goals tegen, 17 stuks. Zaterdag stond de laatste wedstrijd voor de start van de competitie op het programma, tegen Germaan/De Eland. Amstelveen lijkt er klaar voor.

In deze groep stonden 4 ploegen op 3 punten na twee wedstrijden en Amstelveen had het beste doelsaldo. 9-5 en Blauw Wit stond tweede met 4-2. Voor Amstelveen zaak om met ruime cijfers te winnen om Blauw Wit of Weesp op doelsaldo achter zich te houden.

Amstelveen begon voortvarend. Na vijf minuten lag de bal al achter Robin Bogers, keeper van Germaan/De Eland. Pim Rive onderschepte de bal, speelde zich vrij en schoot goed binnen. Drie minuten later had Ibrahim Uwamahoro de kans om de stand te verdubbelen, maar nu kon Bogers wel een goal voorkomen door met zijn voet redding te brengen. Na 20 minuten kwam de eerste kans voor Germaan, toen Abderrahim Ballout van afstand op goal schoot, maar Giovanni Santangelo zweefde sierlijk naar de hoek en tikte de bal tot een corner. Met name Sancho van Soelen en Minoun el Mahdaoui kregen Germaan/De Eland weer een beetje in de wedstrijd. Van Soelen was achterin steeds alert en el Mahdaoui zorgde voor de aanvallende impulsen van Germaan. Tot de rust bleef het een levendige wedstrijd met veel strijd aan beide kanten. 

Na rust gingen de beide ploegen het eerste kwartier redelijk gelijk op, maar na een uur voetballen kreeg Amstelveen eindelijk de 0-2. Michael Coster gaf de pass en Mourad Aitja rondde goed af. Vier minuten later de 0-3. Weer stond Coster aan de basis en schoot Rive goed. Weer vijf minuten later maakte Rive zijn derde en de vijfde voor Amstelveen. Langs twee verdedigers en daarna was Robin Bogers kansloos.  Jaïr Cruden tikte de uiteindelijke 0-5 binnen. Daarna floot de goedleidende Bert Stuurop het eindsignaal en was de 0-5 uitslag wel een prima afspiegeling van de krachtverhouding.  Germaan/De Eland heeft alles gegeven voor een goed resultaat, maar Amstelveen had gewoon meer kwaliteit. Amstelveen moet nu in de wachtkamer. Maandag wordt de beslissende wedstrijd Blauw Wit  – Weesp gespeeld. Maar met een doelsaldo van 14 voor en 4 tegen staan zij met één been in de knock-out  fase. Of Blauw Wit moet met 9-0 winnen van Weesp. Of Weesp met 15-0 van Blauw Wit.

Al met al zijn de trainers tevreden en gaan zij met een goed gevoel naar volgende week zaterdag als VVA/Spartaan op bezoek komt voor de ouverture van de competitie. Germaan/De Eland opent de competitie in de 4e klasse D gelijk met de derby van Sportpark de Eendracht tegen Parkstad. 

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek