AMVJ trekt drie punten over de streep

AMVJ boekte zaterdagmiddag een zwaarbevochten 1-2 overwinning op CSW. Door de overwinning staat de ploeg van trainer Ricky Kumar op de derde plaats in de competitie.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Overklast

De bezoekers begonnen sterk aan het duel. AMVJ was voetballend beter, won vrijwel elk duel en veroverde de tweede ballen. De manier van spelen zorgde ervoor dat CSW op elk voetbalonderdeel werd overklast. AMVJ kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong bij een hoekschop van Lionel Grootfaam. Binnen het vijfmetergebied kreeg Jeffrey Vendrik vervolgens de bal voor zijn voeten en daar maakte hij dankbaar gebruik van.

Het was een terechte voorsprong, aangezien AMVJ duidelijk de bovenliggende partij was. Vijf minuten na de openingstreffer wist AMVJ zelfs de voorsprong uit de breiden. Grootfaam speelde daarin wederom een hoofdrol. Deze keer slingerde hij een vrije trap richting in het strafschopgebied. De voorzet werd door niemand aangeraakt en was dermate goed genomen dat de bal het doel in ging: 0-2. Dat was vervolgens ook de ruststand.

Hangen en wurgen

Aangezien AMVJ veel energie in de eerste helft had gelegd en CSW vooral in de counter gevaarlijk was geweest, draaide het spelbeeld in de tweede helft volledig om. CSW ging veel druk zetten op de verdediging en de bezoekers hadden het daar lastig mee. CSW besloot zelfs een extra spits aan het elftal toe te voegen, waardoor het duel voor AMVJ een kwestie van overleven was. Een kwartier voor tijd viel de 1-2, waardoor de spanning terug was. Met hangen en wurgen wist AMVJ echter de voorsprong te behouden.

Promotie

De wedstrijd tegen CSW was voor AMVJ het laatste duel voor de winterstop. Tijd dus om terug te kijken op de eerste helft van de competitie. “We hebben vrijwel elke tegenstander gehad, behalve Zaandam”, vertelt Kumar. “Het waren enorm belangrijke punten vandaag, want de competitie is bizar spannend. Ik hoop dat we met de kwaliteit die wij hebben in staat zijn om ook in de tweede seizoenshelft bovenin mee te doen.”

Kumar gaat er vanuit dat AMVJ ook in de tweede seizoenshelft in staat is om in de top te blijven spelen. “Je wordt echter nooit kampioen met alleen de eerste elf, want de nummer 12, 13 een 14 zijn nog belangrijker. De sfeer is goed en we gaan ervoor met zijn allen. We hoeven niets, maar willen alleen.” Dan is promotie volgens Kumar meer dan mogelijk. “Als we dezelfde mindset hebben als de afgelopen wedstrijden, dan is promotie zeker haalbaar.”

Tekst: Jordi Smit