Ankaraspor wint derby met TOG

Ankaraspor nam maandag het thuis op tegen koploper TOG, in een spannend duel tussen de nummers 1 en 2 op de ranglijst.

De wedstrijd begon gelijkop en in de eerste 10 minuten kregen beide ploegen de kansen op een voorsprong, welke niet werden benut. Na een kleine 15 minuten was het Ankaraspor, dat na een ingestudeerde hoekschop op een 1-0 voorsprong kwam door aanvoerder Cihan Kambur.

Na de openingstreffer was het Ankaraspor dat domineerde in de eerste helft en het TOG moeilijk maakte, door op balbezit het spel te spelen. Na de fluitsignaal van de scheidsrechter gingen de ploegen de rust in met een 1-0 tussenstand.

De tweede helft begon gelijkop. In de 55e minuut liepen de gemoederen even hoog op na een elleboogstoot van Nabil Amankour. Hij moest daarna het veld met rood verlaten, waardoor TOG met tien man verder moest. Kort daarna was het Ankaraspor dat na een snelle counter op een 2-0 voorsprong kwam door Ibrahim Özturk en zo de wedstrijd op slot gooide. Het was vervolgens Ankaraspor met de grotere kansen, maar deze werden niet benut. Ook TOG kwam nog een paar keer voor het doel van Ankaraspor, maar het was Mehmet Taskin die zijn doel schoon hield.

Hierdoor was de 2-0 uitslag uiteindelijk ook de eindstand van dit spannende duel. Door de overwinning van Ankaraspor op TOG, staan beide ploegen met een gelijk aantal punten bovenaan de ranglijst in de zondag 4e en strijden beide teams nog voor het kampioenschap.