Anticlimax voor AGB, dat het in de tweede helft helemaal weggeeft tegen Heino

De finale van de nacompetitie is voor AGB uitgelopen op een anticlimax. Op het complex van Batavia ’90 in Lelystad gaven de Amsterdammers tegen vv Heino een 2-0 voorsprong weg: 2-4.

AGB begon nog sterk aan de wedstrijd. Meteen bij de start van de wedstrijd ging de trukendoos van Hursut Meric over en wist hij Hassan Aanzi in stelling te brengen, hij schoot net naast. Niet lang daarna kreeg Heino ook een eerste kansje, maar met tien minuten op de klok kwam AGB op voorsprong. Na een goede aanval viel de bal uiteindelijk voor de voeten van Mitchell Theuns, die vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-0 binnen schoot.

Daarna kreeg ook Heino weer wat kansjes. Zo schoot Aron Wierenga na een solo over en moest Selahattin Dagasan ingrijpen op een poging van Jesse Kruiper. De grootste kansen waren echter voor AGB. Op aangeven van Meric had Adil Amghar el Yettefti de 2-0 moeten maken, maar oog in oog met doelman Kevin Reimink wist hij niet te scoren. Even later deed hij dat na een goede individuele actie alsnog, deze keer bleef hij wel rustig en maakte de 2-0. De Amsterdammers leken dus op rozen te zitten, maar vlak voor rust kwam daar verandering in. Nadat het misging bij AGB achterin kon Marius Deckers de 2-1 binnen glijden. Een flinke domper zo vlak voor rust.

Toen vlak na rust de 2-2 werd binnen gekopt door Tim Leferink was AGB het helemaal kwijt. Tien minuten later had Heino opeens de voorsprong te pakken via Kruiper. Daarna vocht AGB voor de gelijkmaker, maar het wist nauwelijks meer echt iets te creëren. Heino stond achterin goed en de beste kans was een afstandspoging van Theuns, die door de doelman over werd getikt. Tot overmaat van ramp werd het een kwartier voor tijd ook nog 2-4 na een blunder van Dagasan. De doelman was ver uit zijn goal, maar miste de bal compleet waardoor de bal in het lege doel kon worden gewerkt door Stan Heetkamp.

AGB probeerde nog wel om terug in de wedstrijd te komen, maar het lukte allemaal niet meer. Het had ook nauwelijks wisselmogelijkheden. Naast Mohamed el Rougui zaten qua veldspelers alleen jongelingen Alihan Tezcan en Omur Turkmen op de bank.

Met nog zes minuten op de klok kwam de wedstrijd ook nog even stil te liggen, nadat een van de grensrechter aangaf zich niet meer veilig te voelen. Na een minuut of tien ging het duel weer verder. Ferris Inyamah kreeg met het hoofd een kans op de aansluitingstreffer, maar besloot de bal door te koppen in plaats van zelf op doel te koppen. Ook invaller Mohamed el Rougui kreeg nog een kansje, maar schoot wild over.

Na afloop vielen de spelers van AGB verslagen neer op het veld. Het wordt volgend seizoen weer eerste klasse.