AORC/Lebo onderuit tegen Marlene

AORC/Lebo is de competitie wisselvallig gestart. Na drie wedstrijden hebben de  Amsterdammers drie punten vergaard. Afgelopen zaterdag werd er in de Sporthallen Zuid met 1-3 verloren van titelkandidaat FC Marlene.

Beiden ploegen hebben veel overeenkomsten. Een stabiele vereniging met veel zelf opgeleide spelers en een goede jeugdopleiding. Zij zijn echter al een stapje verder dan AORC/Lebo aangezien zij dit proces eerder gestart zijn. Zoals Marlene nu bezig is , is een doel dat de Amsterdammers ook voor ogen hebben.

De nieuwe Spaanse aanwinst Pablo Franco

In het begin van de wedstrijd was duidelijk te zien dat Marlene de betere ploeg was. Waar het initiatief bij de ploeg uit Heerhugowaard lag was de eerste kans voor AORC/Lebo via Zaid El Morabiti. Daarna was met name Tom Hofkamp twee keer gevaarlijk. Eerst redde doelman Ennes van Maasbommel en daarna bracht de lat redding. De treffer kon echter niet uitblijven. Hofkamp was het eindstation na een onderschepping (0-1).

Coach Mo Bouchibti geeft aanwijzingen tijdens een time-out

De laatste vijf minuten van de eerste heft kwam AORC beter in de wedstrijd. De ploeg van Mo Bouchibti speelde met meer lef. Het resulteerde echter niet in grote kansen. Doelman Maasbommel voorkwam vlak voor rust een grotere achterstand door een tien meter trap te stoppen.

In het tweede bedrijf nam AORC steeds meer het initiatief  en hield Marlene onder druk. Doelman Roozenbeek hield de nieuwe Spaanse aanwinst Pablo Blanco van scoren af. Knullig balverlies was de inleiding van de 0-2. De razendsnelle omschakeling werd doeltreffend afgerond door Kossen. Vanuit een corner zorgde Karim Ajnane voor de aansluiting (1-2).

Acht minuten voor tijd maakte Huisman op aangeven van Kossen de beslissende 1-3. Ook nadat Van Maasbommel naar de kant werd gehaald ten faveure van extra veldspeler leverde niets meer op voor AORC/Lebo.