AS’80 wint eerste duel in nacompetitie met 2-1 van Odijk

De wedstrijd in de nacompetitie tussen AS’80 ,winnaar 3e periode in 4G ,en Odijk ,winnaar 1e periode 4H, eindigde in een 2-1 zege voor de thuisclub. De ploeg van coach Michel Klijnzoon krijgt het de komende wedstrijd nog zwaar want Odijk speelt thuis vaak z’n beste wedstrijden.

De wedstrijd die onder leiding stond van arbiter van Oevelen begon wat chaotisch want het veldspel van beide partijen was zeer onsamenhangend, gevolgd door vele foute passes. Wel had AS’80 een klein veldoverwicht maar dat leverde maar weinig mogelijkheden op. Na zeven minuten zou je denken er komt een goal voor de thuisploeg maar er was zo weinig overleg dat Odijk vrij simpel overeind kon blijven. De gasten met aanvoerder Martijn den Uil in een belangrijke rol was fysiek sterker dan de thuisclub en nam nu wel het initiatief en kwam via de rechtervleugel herhaaldelijk gevaarlijk door en had aardig wat kansen maar ook hier was het overleg minimaal en kon ook de ploeg van Odijk coach Wouter Jansen niet scoren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

AS’80 rechterspits Marvin Tjon Soei Sjoe was bijna nog succesvol toen hij door de Odijk defensie soleerde maar het eindresultaat was nul. Ook na een mooie voorzet van Stefan Leur was de spits niet gelukkig in de afronding. Odijk dat veelal de lange bal hanteerde kreeg voor de rust ook nog een mooie kans maar de reflex van AS’80 goalie Kingsley Adu was perfect en bleef het tot de rust 0-0.

Na de rust waren beide ploegen erg gretig om maar zo snel mogelijk een beslissing te forseren zowel AS’80 als Odijk kregen hier genoeg kansen voor maar vooralsnog waren deze niet aan beide partijen besteed. Toch kwam AS’80 op voorsprong toen Odijk keeper Berry van Luyn in de fout ging toen uit een pass van Joery Robbers op Marvin Tjon Soei Sjoe de linksbuiten van AS’80 onderuit werd gehaald en de bal op de stip ging. Sergio Hellings maakte dit karwei beheerst af 1-0.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Odijk vocht zich knap terug in de wedstrijd en kreeg ook kansen voor de gelijkmaker maar toen Schippers van Odijk op het middenveld in de fout ging na een solo was de ruimte daar voor AS’80 en kon de snelle Marvin Tjon Soei Sjoe de 2-0 scoren. AS’80 zat op rozen maar Odijk kwam goed terug. Een kwartier voor tijd kon men dan ook de aansluiter scoren toen uit een vrije schop de bal werd ingekopt 2-1. Hierna nog hectische momenten voor beide doelen maar het bleef bij deze stand en zal Odijk volgende week moeten scoren om een ronde verder te gaan.

Klik hier voor alle uitslagen van de nacompetitie zondag

Verslag Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)