ASC Waterwijk in tweede helft onderuit bij Maarssen (3-0)

In de zaterdag tweede klasse B heeft het Almeerse Waterwijk het eerste competitieduel niet winnend af kunnen sluiten. De ploeg van Mo El Abdalloui kon het in de eerste helft nog wel aan maar  in de tweede helft was Maarssen doeltreffender.

Waterwijk had wel wat geblesseerden, maar kon de eerste helft goed meekomen. Er waren diverse mogelijkheden maar werden niet verzilverd. Ook de thuisclub had kansen om tot scoren te komen maar verzuimde dit ook. In de tweede helft kreeg Waterwijk al snel een tegenvaller te verwerken. In de 48e minuut scoorde Maarssen de 1-0. Uit een mooie aanval scoorde men uit een kopbal. Waterwijk leek even van slag maar kwam toch goed terug. Echter werden er geen kansen benut. Dat deed de thuisclub in de 70e minuut wel en verdubbelde de voorsprong uit een counter, 2-0. Ook moest Randy Peaper bij Waterwijk nog uitvallen en dat deed de ploeg ook geen goed. Waterwijk zette alles in het werk om terug te komen maar de gastheren waren uiteindelijk doeltreffender en wisten in de 82e minuut ook nog de 3-0  te scoren. Het werd dus een nederlaag voor de Almeerders.

Waterwijk-coach El Abdalloui zag in deze wedstrijd ook wel goede dingen van zijn ploeg. ”Het is pas de eerste wedstrijd maar als we komende weken weer compleet zijn komt het wel goed, de wil is er bij m’n ploeg en dat zal zich later vertalen in punten”, aldus de coach die kwaliteiten genoeg heeft in zijn team. Komende wedstrijd gaat Waterwijk het opnemen tegen sv Loosdrecht dat haar eerste wedstrijd won. Klik hier om de uitslagen, stand en programma van de Tweede klasse B te zien.

Tekst en foto: Herman de Wit