Home / Zaterdag 2b / ASC Waterwijk legt in eerste helft de basis voor eerste thuiszege (3-2)

ASC Waterwijk legt in eerste helft de basis voor eerste thuiszege (3-2)

In de zaterdag tweede klasse B heeft ASC Waterwijk haar eigen publiek niet teleurgesteld. Door een 3-2 winst op JSV Nieuwegein klom men een paar plaatsen op de ranglijst en bezet men nu de achtste plaats in 2B.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in zaterdag 2b

De ploeg van Mo El Abdallaoui speelde de eerste helft een uitstekende wedstrijd. Tegenstander JSV Nieuwegein moest vaak tot het uiterste gaan om de Almeerders van goals af te houden. In de 12e minuut moest men er dan toch aan geloven toen uit een voorzet van rechts Lynel Lemmert raak kopte:1-0. Waterwijk hanteerde een hoog tempo waar JSV niet direct het antwoord op had. De dadendrang van de thuisclub bleef maar aanhouden en belandde een vrije schop van Waterwijk ook nog op de lat, en kort hierop nog een mooie actie van Mike van Pareen maar deze ging ook maar net voorlangs. JSV kwam hierna wel wat beter in de wedstrijd maar Waterwijk doelman Gianni Hermans was een betrouwbaar sluitstuk. In de 31e minuut werd het spel van Waterwijk beloond en was het Niels van der Zaal die de voorsprong verdubbelde 2-0. Dat Waterwijk vijf minuten later ook nog op 3-0  kwam door weer Niels van der Zaal bewees deze speler veel waarde te zijn voor zijn ploeg.

In de tweede helft werd het een ander verhaal, de gasten hadden wat verse krachten ingezet en dat was duidelijk te merken. Achterin bij Waterwijk was ook Mark Heeres in de ploeg gekomen. JSV lag nu het accent volledig op de aanval en kwam veel vaker voor het Waterwijkdoel. In de 56e minuut had men dan ook succes toen Barry Zwezerijnen tegen scoorde 3-1. Drie minuten later moest Waterwijk er nog eens aan geloven en scoorde Baran Karadag de “aansluiter” 3-2. Hierna werd de strijd wat feller maar beiden teams hielden zich aan “fair play”. De gasten roken de gelijkmaker maar Waterwijk bleef voor elke meter knokken en dat leverde uiteindelijk toch de eerste thuiszege op waar men zeker recht op had.

Komende wedstrijd gaat Waterwijk op bezoek bij BFC in Bussum.

Tekst en foto: Herman de WitBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend