Home / Algemeen / ASC Waterwijk na verlies bij IJFC in gevarenzone

ASC Waterwijk na verlies bij IJFC in gevarenzone

Waterwijk, uitkomend in de zaterdag tweede klasse B, speelt momenteel niet haar beste wedstrijden. De ploeg van trainer Mo El Abdallaoui kon niet verhinderen dat IJFC de punten in eigen huis hield. Waterwijk verloor de wedstrijd met 2-1. Door de nederlaag zakt men een plaats op de ranglijst. De club uit Almere staat drie punten voor op hekkensluiter CDW, dat dit weekend de eerste overwinning boekte.

Het eerste kwartier had Waterwijk meer balbezit, maar kon de ploeg niet echt een stempel op de wedstrijd drukken. IJFC nam het iniatief daarna over. De eerste grote kans was voor thuisploeg. Luciano Poeketi speelde zich knap vrij op links en gaf een strakke voorzet op Nino Poeketi. Hij kwam net iets tekort om tot scoren te komen. Halverwege de eerste helft stoomde Stefan de Wit, van IJFC op, passeerde drie tegenstanders en kwam via de kluts alleen voor Waterwijk-keeper Gianni Hermans. Het schot van De Wit werd gepakt door de doelman. Waterwijk kreeg hierna een paar mogelijkheden, wel bleven goals uit. Na hands van een Waterwijk-speler legde de arbiter de bal op de stip. IJFC scoorde vanaf elf meter via Tim van de Brugge de 1-0. De thuisploeg ging door en nog voor de rust verdubbelden de IJsselsteiners de voorsprong. Ruben van Rooijen schoot een vrije trap fraai in de kruising. Na deze mooie goal werden de kleedkamers opgezocht voor de pauze.

Na de hervatting probeerde Waterwijk het tij te keren, maar IJFC gaf de Almeerders weinig ruimte. Het was Waterwijk dat scoorde, nadat IJFC eerst de lat had geraakt. Op de rand van het strafschopgebied, kon er vrij worden uitgehaald. De bal ging via de binnenkant van de paal tegen de touwen: 2-1. De goal werd gemaakt door Oday Dissi. In het vervolg van de wedstrijd krijgen beide ploegen nog kansen, maar er werd niet meer gescoord.

Door de nederlaag staat Waterwijk er niet goed voor. Aankomende zaterdag staat de derby tegen FC Almere op het programma. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de zaterdag tweede klasse B te zien.

Foto en tekst: Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend