Coach Andre Teuling

Asv De Dijk kan Nieuwenhoorn niet verrassen en verliest

Met slechts één punt uit zeven duels ziet het er – begin oktober – somber uit voor ASV De Dijk. De vierde divisie A lijkt vooralsnog een te grote horde voor de pupillen van Andre Teuling. Vv Nieuwenhoorn was zaterdagmiddag in Hellevoetsluis met 2-0 te sterk.

Subtopper Nieuwenhoorn was de favoriet in dit treffen. Hun seizoenstart was aanzienlijk beter dan die van de Amsterdammers en blijft het in de vierde divisie goed doen. Na de zege vorige week (op ODIN’59, red) won de ploeg van Oscar Biesheuvel met 2-0 van De Dijk. Het gelijke spel van vorige week kreeg zodoende geen goed vervolg. De eindstand werd voor rust bepaalt. Dimitri Gomes Almeida en Lukas Hamann wisten Nieuwenhoorn toen al op 2-0 te zetten. Het was voor rust ronduit slecht wat De Dijk op het veld liet zien.

Teuling is nooit tevreden met een nederlaag. Dat was zaterdag niet anders. Al zag de positieve oefenmeester ook goede dingen. ,,Over de eerste vijfenveertig minuten ben ik zeker ontevreden. We speelden niet goed. Ik wissel ook niet zomaar vier jongens in de rust. Met lef, rust, wat veranderingen in de organisatie en een andere veldbezetting hoopte ik op een ommekeer. Het is alleen jammer dat we daar niet meer uit konden halen.”

Nieuw elan

Na rust, waarin de ploeg uit Amsterdam steeds meer onder de druk vandaan kwam, was het proberen de aansluiting te maken. ,,Dat kwam mede omdat we in de tweede helft wat jongens in de ploeg hadden die uit een blessure komen”, aldus Teuling. ,,We dwongen iets meer af maar en dan hoop je op die aansluitingstreffer. Scoren is en blijft voor ons een enorme opgave en dan weet je dat het moeilijk wordt.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag 4de divisie A

Verslag: Harold van Ineveld

Foto’s: Jos Spitteler