ASV Lebo treft koploper Hovocubo, ‘T Knooppunt start play-offs in Volendam

Net als twee jaar geleden hebben ‘T Knooppunt en ASV Lebo zich geplaatst voor de play-offs om het landskampioenschap. Komend weekend barst de strijd om de landstitel los, nadat Lebo zich op de valreep heeft verzekerd van een plek bij de laatste vier.

‘T Knooppunt, dat als tweede eindigde in de reguliere competitie, had zich net als Hovocubo en Volendam al geplaatst voor de play-offs. Daar kwam zaterdagavond ASV Lebo bij, dat zich door een 11-3 zege op Amicitia verzekerde van dit laatste ticket. Als nummer vier treft Lebo de zwaarste tegenstander in de halve finale: Hovocubo. De club uit Hoorn sloot de competitie met een voorsprong van tien punten af als koploper. Een maand geleden won Hovocubo ook de beker. In de competitie verloor Lebo twee keer met duidelijke cijfers: 5-0 en 1-6.

Regerend landskampioen ‘T Knooppunt mag zich opmaken voor een dubbele ontmoeting met Volendam. Het verschil op de ranglijst tussen de twee ploegen was zes punten, in het voordeel van de ploeg van Hicham Benhammou. Anderhalve week verloor ‘T Knooppunt nog met 4-7 van de aanstaande opponent. In Volendam werd wel gewonnen.

In 2015 en 2016 plaatsten beide Amsterdamse ploegen zich ook voor de play-offs. Het eerste jaar strandden ze allebei in de halve finale, het jaar daarop was de derby zelfs de finale. In een zinderende eindstrijd kroonde ASV Lebo zich na strafschoppen tot kampioen. Vorig jaar was Lebo afwezig bij de laatste vier. De play-offs werden licht ontsierd door gebeurtenissen in de weken daarvoor. ‘T Knooppunt werd uit de competitie genomen na ongeregeldheden tegen FC Marlene, werd hier vervolgens voor vrijgesproken en FC Marlene weigerde hierop deel te nemen aan de eindstrijd. ‘T Knooppunt won de minicompetitie en verdedigt dit seizoen de landstitel.

De duels worden gespeeld op zaterdag 5 en vrijdag 11 mei. Uit elke wedstrijd moet een winnaar komen. Bij gelijkspel zal er een verlenging (2x vijf minuten) en indien nodig zelfs strafschoppen zijn. Mocht het zo zijn dat beide teams een duel gewonnen hebben, zal er op maandag 14 mei een derde en beslissende wedstrijd worden ingelast.

Zaterdag 5 mei
17:00 uur. Volendam – ‘T Knooppunt. Sporthal de Opperdam (Volendam)
19:30 uur. ASV Lebo – Hovocubo. Sporthal Calvijn

Vrijdag 11 mei 2018
19:30 uur. Hovocubo – ASV Lebo. Sporthal de Opgang (Hoorn)
20:30 uur. ‘T Knooppunt – Volendam. Sporthallen Zuid

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)