‘T Knooppunt zonder te spelen landskampioen zaalvoetbal

‘T Knooppunt is voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen van Nederland geworden. De Amsterdamse zaalvoetballers zagen de enige overgebleven concurrent Hovocubo punten morsen in de play-offs (3-5 tegen FC Eindhoven) waardoor ‘T Knooppunt zonder zelf in actie te komen landskampioen zaalvoetbal is geworden.

Nadat de Amsterdammers dinsdagavond zelf in hun laatste play-offwedstrijd verzuimden de landstitel binnen te slepen (3-3 gelijkspel tegen Hovocubo), zagen zij op vrijdagavond Hovocubo onderuit gaan. De club uit Hoorn moest winnen om er een beslissingsduel uit te slepen, FC Eindhoven was al klaar. Door de 3-5 in Hoorn eindigt ‘T Knooppunt met zeven punten bovenaan, één punt boven Eindhoven en drie boven Hovocubo.

Het hele jaar stond de ploeg van Carmelo Nieddu, die vlak voor de start van de nacompetitie moest vertrekken, bovenaan in de competitie. Vorig seizoen ging het in de finale mis tegen stadsgenoot ASV Lebo, dus was ‘T Knooppunt extra gebrand op de felbegeerde landstitel. Hier leken de Amsterdammers in eerste instantie geen kans op te mogen maken, omdat zij wegens ongeregeldheden tijdens en na de verloren bekerfinale tegen FC Marlene uit de competitie werden genomen. De beroepscommissie sprak ‘T Knooppunt vrij, waarna FC Marlene weigerde deel te nemen aan de play-offs. De KNVB besloot vervolgens tot een kleine competitie van drie ploegen over te gaan. Ook daarin is ‘T Knooppunt bovenaan geëindigd.

Na de bekerwinst van vorig jaar is dit de tweede prijs voor de Amsterdammers op het hoogste niveau.

Archieffoto boven: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)