Home / Algemeen / Atletico Club Amsterdam verrast met bekerzege op Zandvoort

Atletico Club Amsterdam verrast met bekerzege op Zandvoort

Atletico Club Amsterdam heeft in de districtsbeker voor een verrassing gezorgd door derdeklasser Zandvoort uit te schakelen. Na 90 minuten stond het 3-3, waarna AC Amsterdam de strafschoppen beter nam. De ploeg van Jamal Ahaddouch stond met 0-3 voor.

“De eerste 40 minuten hadden we ze afgetroefd. Zandvoort kwam er niet doorheen”, zei Ahaddouch na afloop. AC Amsterdam opende de score dankzij een goal van Ayoub Salihai. Salihai liet even later via een mooie combinatie Tarik Bougzir scoren. Daarna tekende Bougzir voor zijn tweede van de middag met een prachtige vrije trap (hier te zien op de Facebookpagina van AC Amsterdam).

Toch kwamen de gastheren nog terug tot 3-3, door doelpunten van Jan Zonneveld, Lofti Rikkers en Jesse de Haan. “In de tweede helft ontstond er te veel ruimte op het middenveld. De tegengoals kwamen twee keer uit een corner en één penalty. Voor de rest qua spel waren wij de bovenliggende partij, ook in de tweede helft”, vond Ahaddouch. Desondanks merkte Ahaddouch dat er voor zijn team vooral nog veel te winnen is op het conditionele vlak. “We speelden met een aantal jongens die net terug zijn bij de selectie. We konden het in de tweede helft gewoon niet meer belopen. We hadden het wat beter moeten doseren. Als ik wat meer wisselmogelijkheden had gehad was het geen 3-3 geworden.”

Het was, na de overwinning op De Germaan/De Eland in de poulefase (6-0), de tweede keer dat de ploeg van Ahaddouch een derdeklasser wist te verslaan, weliswaar via strafschoppen. Ahaddouch is blij om tegenstanders uit een hogere klasse te treffen. “Dit is wel beter voor ons. We krijgen wat meer weerstand. Ook afgelopen zaterdag was voor mij wel een bevestiging dat we hoger moeten spelen.”

AC Amsterdam is de enige zaterdag vierdeklasser die nog in de beker actief is. Bij veel ploegen zijn de bekerwedstrijden veredelde oefenpotjes. Voor Ahaddouch is dat zeker niet het geval. Hij wil zo ver mogelijk komen met AC Amsterdam. “Ik ben wel realistisch; er zitten natuurlijk ook teams uit de hoofd-, eerste en tweede klasse bij. Voetballend doen we goed mee. Het grootste verschil ligt ‘m vooral in het conditionele en fysieke. Dat zag je ook afgelopen zaterdag. Ik hoop op een leuke tegenstander, maar ik wil ook zover mogelijk komen in de beker. Als het aan mij ligt tot de laatste ronde”, knipoogt de oefenmeester.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker van West I.

Tekst: Koen Vanhellemont

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!