Home / Homepage / Barcelona doet AFC goed

Barcelona doet AFC goed

Het eerste zondagteam van AFC is klaar voor de tweede seizoenshelft. Tijdens het trainingskamp in Barcelona werd er hard gewerkt aan de conditie, het technisch vermogen en de saamhorigheid. Natuurlijk ontbraken ook de ‘tradities’ niet. Speler Ducan van Moll hield een dagboek bij.
Al om zes uur vertrok AFC vrijdagmorgen naar Barcelona voor haar jaarlijkse trainingskamp. Zoals het bij AFC hoort ontbrak het spelers daadwerkelijk aan niets. Hotel Icara, in de buurt van de haven, is het onderkomen voor de ploeg van Cor ten Bosch. Een prachtige accommodatie met vlakbij prima trainingsfaciliteiten. Al op de aankomstdag volgt er een pittige training op een iets te klein veldje. Dat er ook voor voldoende ontspanning werd gezorgd bewees de komst van Maxwell. De voormalig Ajacied schudde de selectie een hand en wenste hen veel succes voor de tweede helft van de competitie.

De eerste oefenwedstrijd in Barcelona was, op zaterdag, tegen zondag eersteklasser EDO uit Haarlem. Nadat de Haarlemmers in de beginfase wat sterker was won AFC uiteindelijk met 5-1. Alle doelpunten kwamen op naam van Joost Heij. Bij vlagen was het goed wat AFC liet zien. Lang werd er echter niet over de wedstrijd na gepraat want ’s avonds moesten de nieuwkomers binnen de selectie een speech houden. Iets dat in 1998 door Uli Landvreugd werd ingevoerd. De beste spreker (beoordeeld op inhoud, originaliteit en humor) ontvangt de ‘silver spoon’. Michael Lanting (hij kwam van Hollandia) ging er uiteindelijk met de prijs van door.
Zondag was WV-HEDW (zaterdag tweede klas) de tegenstander. Na een 1-0 achterstand zorgde Ron van Es voor de gelijkmaker. In de rust wisselde Ten Bosch bijna zijn gehele elftal. Bij WV-HEDW stond op een gegeven moment nog maar één vaste waarde in het veld. In de slotfase liep AFC uit naar 3-1 door treffers van wederom Ron van Es en Yusuf Sarica.
’s Avonds bezochten beide ploegen de derby tussen Espanyol en Barcelona (1-1).In een niet al te hoogstaande wedstrijd genoten de Amsterdammers onder andere van een schitterende Iniesta. Volgens ‘correspondent’ Van Moll liet Barcelona de overwinning liggen door het hautaine spel. Het is te hopen dat de ploeg van Cor ten Bosch daar toch iets van opgestoken heeft want aanstaande zondag wacht om 14:00 uur het bekertreffen met FC Blauw Wit Amsterdam.