Beker: AFC verslaat VVH Velserbroek en plaatst zich voor derde ronde

Topklasser AFC heeft woensdagavond de derde knock-out ronde van de KNVB beker van het district West 1 bereikt De ploeg van Willem Leushuis won met 0-5 bij vierdeklasser VVH Velserbroek. Alle doelpunten kwamen pas na rust tot stand. Zondag wacht in Amsterdam koploper JVC Cuijk.

Leushuis koos er voor om een aantal spelers te laten spelen die normaliter geen basisspeler zijn. ZO stond Tambo Dos Santos op doel en was er ook een plaats bij de eerste elf voor Jasper de Haer, Jermain Huwae, en Damien Menzo.

AFC was de bovenliggende partij maar wist in de eerste helft niet tot scoren te komen. Na rust ging het erg snel. Tien minuten na rust was het Joshua Patrick die de score openende en zeven minuten later kopte Jasper de Haer uit een vrije trap de 0-2 binnen. Onder grote publieke belangstelling denderde AFC na rust door.

2014-11-19 20.07.00-1

In de 67ste minuut scoorde Pepijn Veerman de 0-3. Veerman vormde samen met Tim Wulffraat en Joshua Patrick de voorhoede tegen VVH Velserbroek. Grootfaam en Menzo acteerden vanaf het middenveld. Vijf minuten later zorgde Patrick met zijn tweede van de avond voor de 0-4. Veerman bepaalde acht minuten voor tijd de eindstand op 0-5. Jonathan Richard verving in de laatste tien minuten nog Damien Menzo.

Opstelling AFC: Tamba dos Santos, Jasper de Haer, Jermano Huwae, Geoffrey Galata, Randal Shakison, Melvin Grootfaam, Magid Jansen, Tim Wulffraat, Joshua Patrick, Pepijn Veerman, Damien Menzo (80; Jonathan Richard)

Klik hier voor alle uitslagen uit het bekertoernooi en hier voor de stand en het programma in de Topklasse.

Later vandaag de reactie van trainer Willem Leushuis en een vooruitblik op het treffen met koploper JVC Cuijk