Beker: Weer Ajax – OFC en De Dijk – Swift

Vanmiddag heeft de loting plaatsgevonden voor de eerste knock-out ronde van de beker in het district West 1. Net als vorig jaar zal Ajax het weer opnemen tegen OFC en speelt De Dijk weer thuis tegen Swift. De wedstrijden zijn op 18, 19 of 21 oktober.

JOS Watergraafsmeer speelt zowel met het eerste als tweede elftal een thuiswedstrijd. De verliezend finalist van vorig seizoen speelt thuis tegen HBC. Het tweede van JOS ontvangt Velsen.

Ook het duel tussen hoofdklasser Chabab en zaterdag tweede klasser WVHEDW mag er wezen. Als en zaterdag tegen een zondag club speelt wordt het duel afgewerkt op zaterdag 18 oktober om 17:00 uur. Dat geldt dus voor Chabab-WVHEDW en Ajax-OFC. De Dijk tegen Swift zal naar alle waarschijnlijkheid op dinsdag 21 oktober worden gespeeld.

Topklasser AFC neemt het op tegen OSV. Beide clubs hebben een rijke geschiedenis met elkaar. In het verre verleden speelden de clubs vaak tegen elkaar in de hoofdklasse. OSV speelt inmiddels in de derde klasse. Het duel wordt op zondag 19 oktober gespeeld.

Andere opmerkelijke duels zijn die tussen VVC en Zwanenburg, de Amsterdamse derby tussen Fortius en CTO’70 en VVA/Spartaan mag op bezoek bij Topklasser EDO. De andere Topklasser uit Haarlem, Koninklijke HFC, gaat op bezoek bij het tweede team van Ajax.

Klik hier voor de complete loting van de 67 wedstrijden. Alleen Spirit’30 is vrijgeloot.