Belangrijke zege De Volewijckers op concurrent OFC

In Oostzaan stond een belangrijke wedstrijd tussen OFC en De Volewijckers op het programma. In Zaterdag 3a was namelijk de stand vooraf: De Volewijckers met 13 punten op positie negen, en OFCcmet drie punten minder op de tiende plaats. Voor allebei de teams is de strijd om bij de eerste acht plaatsen te komen in de ranglijst de focus. Door de versterkte nacompetitie aan het einde van het seizoen met de nummers negen, tien en elf als deelnemers om klasse behoud, deed De Volewijckers goede zaken door concurrent OFC met 0-3 te verslaan.
Aan het begin waren beide ploegen aan het aftasten en niet al te veel risico te nemen. Volewijckers was wel de bovenliggende partij, maar veel kansen leverde het niet op. Het eerste echte wapenfeit was voor OFC in de 25e minuut met een afgekeurd buitenspeldoelpunt. Een minuut later schoot linkervleugel speler Mo El Jahouari namens De Volewijckers de knikker over
kruising lat/paal. Het team van trainer Jan de Haze was vlak voor rust dicht bij de openingstreffer. Nadat Volewijckers
doelman Mitchel Vincken een gele kaart had ontvangen (overtreding iets buiten de zestien, na een 50/50 duel met een OFC-aanvaller) van de goed leidende scheidsrechter Harvey Mac-Intosh, schoot Xavier Roof de toegekende vrije trap namens de thuisclub kiezelhard op de lat. Het was daarna met een brilstand rusten.
In het tweede bedrijf kwam OFC sterk uit de startblokken, al was de eerste kans voor De Volewijckers. Een schot van middenvelder Kostas Panagiotidis werd ijzersterk verwerkt door OFC-doelman Boris de Weerdt, de goalie tikte de poging over zijn hok. De tegenaanval daarop, was OFC-midvoor Rouchan Khairi onfortuinlijk: de actieve spits zag zijn inzet op de paal belanden. Daarna trok De Volewijckers de teugels aan. Onder leiding van uitblinker middenvelder Damien Simson namen de Noord-Amsterdammers de controle over. Eerst trof Panagiotidis met een tergend langzaam rollertje de paal, een kwartier voor tijd nam het team van interim-trainer Ale van der Zee de leiding. Een vrije trap enkele meters buiten het zestienmetergebied werd door Issam El Bakkali uiterst subliem met een krul tegen de touwen gejaagd: 0-1.  Het gaspedaal werd ingedrukt, en OFC was het kwijt. Vijf minuten later (80e minuut) gingen Panagiotidis en El Bakkali op de rechterflank een combinatie aan, waarop de laatste een voorzet leverde op Simson die zijn sterke wedstrijd beloonde met een listig kopdoelpunt: 0-2. Of het casino was, scoorde De Volewijckers vijf minuten later (85e minuut) nummer drie. De prima invaller  Tarik Karim kreeg een doorloopbal richting doel, en veraste één op één doelman De Weerdt met een wippertje: 0-3.
Volgende week speelt De Volewijckers een thuiswedstrijd tegen ZVC’22 en heeft OFC, in een afdeling van dertien clubs, een vrij weekend. Bekijk hier de stand, uitslagen en het programma in de zaterdag derde klasse A.
Tekst: Peter Oud