Belangrijke zege voor De Volewijckers op ZCFC

Het jonge team van De Volewijckers heeft in Zaterdag 4a goede zaken gedaan. In een thuiswedstrijd tegen ZCFC, een concurrent in de onderste regionen van de ranglijst, werd een 3-1 overwinning geboekt.

Daar zag het in het begin van de wedstrijd niet naar uit. ZCFC zocht vanaf de aftrap de aanval. Vooral de linkerflank met de pijlsnelle linksbuiten Rafael Blees stichtte gevaar. Bij twee goede voorzetten van de nummer elf stond het vizier van zijn mede-aanvallers niet op scherp. Volewijckers overleefde deze openingsfase en kreeg na twintig minuten spelen een grote kans om op voorsprong te komen. Linksachter Djenghis Dams kwam op links door en kwam in goede schietpositie, zijn schot verdween in het zijnet.

Het verdere verloop in het eerste bedrijf was een hoog gehalte van het bekende ‘hotsknots begonia’ voetbal. De thuisclub grossierde in veel balverlies. ZCFC kreunde en steunde vooral, moeizaam op zoek naar een voorsprong. Het enigste wapenfeit was vlak voor rust een vrije trap van de Noord-Amsterdammers. Middenvelder Yannis Steenhuizen knalde de knikker richting bovenhoek, ZCFC – doelman Tim Hardijzer stompte de bal perfect uit zijn kooi.

In het tweede bedrijf was de eerste aanval van de thuisclub meteen raak. Een mooi opgezette aanval via rechtsbuiten Omar Bernoussi. De behendige buitenspeler  dribbelde richting midden van het speelveld, zette zijn actie voort met een strakke bal op links naar Dams. De vleugelback trok de bal razendsnel voor het doel. De naar de spitspositie gelopen linksbuiten Ilias Ibrahim tikte knap binnen: 1-0. Het fysiek sterke ZCFC was niet van slag, en gooide de strijd open met hoge ballen voor het Volewijckers doel. Uit zo’n slingervoorzet was na uur spelen een duwfout in de defensie van Volewijckers op een aanvaller van ZCFC goed voor een strafschop. Midvoor Yort Willems schoot de bal in de benedenhoek: 1-1. Ook De Volewijckers was niet van slag. Nadat de sterk spelende Bernoussi even later een goede kans had gemist (één op één tegen de doelman, schot langs het doel) was het vijf minuten na de gelijkmaker wel raak.

Eenzelfde spelsituatie als bij de gemiste kans was het nu wel kassa. Op een scherpe steekbal ging Bernoussi solo door, en knalde nu de bal wel in de verre hoek, een schitterend doelpunt: 2-1. Volewijckers trok de partij meer naar zich toe, en in de 72e minuut was doelpunt nummer drie. Eem vrije trap vanaf de linkerkant werd door de jarige Dams met een flinke krul naar midden van het doel geplaatst. De bal sloeg op het natte kunstgrasveld aardig door, en veraste doelman Hardijzer.

De 18 jaar geworden Dams zag dankbaar de bal laag in de touwen vliegen: 3-1. De Volewijckers zat op rozen. ZCFC probeerde het wel, maar het team uit  Zaandam vocht in de laatste fase meer tegen zichzelf dan met zijn tegenstander: werkelijk niets lukte bij het elftal van trainer Patrick Huisman. Daarentegen kan Volewijckers trainer Milton Macnack terugkijken op een patente tweede helft van zijn team, en nog belangrijker: drie broodnodige punten.

De Volewijckers speelt volgende week in Zaandam tegen ZVC’22. Voor ZCFC staat een thuiswedstrijd tegen Kolping Boys op het programma. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 4a

Tekst: Peter Oud

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)