Belangrijke zege voor De Volewijckers tegen VVA/Spartaan

Op Sportpark Laan van Spartaan speelden VVA/Spartaan en De Volewijckers in barre weersomstandigheden een enerverende derby. De Volewijckers trok aan het langste eind met een 3-2 zege.

Voor beide clubs zijn de belangen groot in Zaterdag 3a. De thuisclub strijd tegen rechtstreekse degradatie, voor de Noord-Amsterdammers is een gevecht voor een positie bij de eerste acht in de ranglijst om de nacompetitie te ontlopen. Volewijckers was door blessures en een schorsing van één wedstrijd voor sterkhouders Damien Simson en Issam el Bakkali niet op volle sterkte. Ook trainer Ale van der Zee had na zijn rode kaart van vorige week een wedstrijd schorsing aan de broek. Het belette het team van assistent-trainer Henk Fryde niet om initiatief te nemen.

Na tien minuten spelen leverde dat een kans op voor Karim Boubaouch, gevolgd twee minuten later uit een hoekschop met een kopbal van verdediger Reda el Kouaa. VVA/Spartaan kwam door de grote druk naar voren van Volewijckers amper in het spel voor. Na 25 minuten was Volewijckers dichtbij een voorsprong. Een kopbal van rechterspits Miro Robert ging via de vingertoppen van VVA/Spartaan-doelman Sander van de Boogaard en de lat over het doel. Vijf minuten later was het toch raak voor de groenwitten. Een uitstekende aanval aan de linkerkant via Kostas Panagiotidis met een strakke voorzet van Mo Arbioui, kopte spits ‘Appie’ Challaoui knap raak: 0-1.

Vijf minuten later was het opeens gelijk. Een aanval van VVA/Spartaan via de linkerflank kwam rand strafschop- gebied uit bij Mouin Noureddine Oueslati, die met een knal Volewijckers-doelman Mitchel Vincken verraste: 1-1. VVA/Spartaan kreeg de overhand en drukte de restende fase van de eerste helft Volewijckers terug op eigen helft. Het team van trainer-Mo Obbiba kwam één minuut voor rust op voorsprong. Gestuntel achterin bij De Volewijckers werd afgestraft: een inzet ging eerst nog op de paal, maar de rebound werd door Joas van de Bijl rap ingetikt: 2-1.

In het tweede bedrijf was van beide kanten een intensieve strijd. Volewijckers zocht naar de gelijkmaker, VVA/Spartaan hield onder leiding van de sterk spelende Job Ravelli de teugels strak. Wissels bij Volewijckers met frisse krachten Maurits Heijneman en Abdel Karisi bracht nieuw elan. Een kwartier voor tijd was bij een scrimmage voor het VVA/Spartaan doel Boubaouch de gelukkige voor de 2-2. De partij ging nu weer in handen van Volewijckers, met als uitkomst vijf minuten voor tijd een winnende goal. Een messcherpe voorzet vanaf de linkerflank van Mo el Jahouari werd attent door Challaoui met een van het hoofd glijdende kopbal afgerond. Na het laatste fluitsignaal: drie belangrijke punten voor Volewijckers, voor VVA/Spartaan weer een gevoelige nederlaag.

Volgende week speelt VVA/Spartaan een uitwedstrijd in Den Helder tegen HCSC. Ook voor De Volewijckers staat andermaal een uitwedstrijd op het programma, tegen FC Castricum. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3a

Tekst: Peter Oud

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!