Belangrijke zege voor WV-HEDW op Barneveld

Na een flitsende start in de Vierde Divisie was WV-HEDW de afgelopen weken wat weggezakt. Personele problemen zorgen ervoor dat Marcel Valk al een tijdje niet met zijn ideale basiself kan spelen. Bij het rijtje afwezigen voegden zich deze week ook Jack van Moerkerk (gebroken hand) en Janyro Purperhart (geschorst na zijn rode kaart).

In het eerste half uur tegen Barneveld was het aftasten van beide kanten, maar daarna was Ashraf Azzouz dicht bij de 1-0 met een vrije trap op de lat. Vlak voor rust kwamen de Amsterdammers alsnog op voorsprong. Een penalty ging in eerste instantie mis, maar werd in de rebound door Azzouz alsnog binnen geschoten.

Enkele minuten na rust verdubbelde WV de voorsprong. Uit een corner van Azzouz kopte Tim de Jong binnen. Maar het was nog zeker niet gedaan, want met een uur op de klok maakte Thimo Vink de 2-1. Barneveld had dus nog alle kans om er een resultaat uit te slepen. Er ontstonden in het laatste half uur meerdere grote kansen voor beide doelen, maar gescoord werd er niet meer.

Zo wist WV-HEDW voor het eerst sinds 1 oktober weer te winnen. Zeer welkome punten om weg te blijven uit de onderste regionen. De ploeg van Valk staat nu tiende. Volgende week staat de derby tegen Ajax op het programma. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B

Archieffoto: Jos Spitteler