Beroepscommisie doet nog geen uitspraak over puntenaftrek

De beroepscommisie van de KNVB heeft gisteravond (maandag) in Zeist nog geen uitspraak gedaan tegen het beroep dat veertien clubs hadden aangespannen naar aanleiding van het hebben van contractspelers.

AFC-voorzitter Ad Westerhof was samen met 27 vertegenwoordigers van de veertien clubs aanwezig is Zeist en legde voor de zoveelste keer uit dat ze niet akkoord gaan met de eisen van de KNVB. Westerhof: “Ik vind het heel moeilijk om te voorspellen wat de uitkomst zal zijn. Het kan echt alle kanten op, maar ik verwacht wel dat ze de regels zullen versoepelen. Het enige dat ik zeker weet is dat wanneer we verliezen, we een kort geding aan zullen spannen. Het kan dus allemaal nog heel lang duren, want we laten het er niet bij zitten.”

Westerhof verwacht dat de beroepscommissie voor 1 maart uitspraak doet. “Dan verloopt namelijk een nieuwe termijn dat we aan alle eisen moeten voldoen en dan zouden ze ons weer straf kunnen geven. Daarnaast is 21 maart de bondsvergadering en dan staat dit onderwerp ook op de agenda dus ik verwacht dat ze dan wel een uitspraak willen hebben.”

Opmerkelijk is dat Westerhof zegt dat de voorstanders moeten hopen dat de tegenstanders van de contracten de zaak winnen. “Dat klinkt inderdaad heel krom, maar is wel zo. Op dit moment zijn er ruim twintig clubs tegen en elf voor. Van elf andere clubs weten we niet waar ze staan. Tweederde van alle clubs moeten het met elkaar eens zijn om uiteindelijk een CAO te kunnen maken. Anders kan dat niet eens. En als die er niet komt, zitten we helemaal in de problemen als club want dan heb je straks spelers in vaste dienst en dat is helemaal niet te betalen.”

Mocht de beroepscommissie straks negatief beslissen en de straf van drie punten in mindering handhaven dan stappen de veertien clubs dus naar de burgerrechten om een kort geding aan te spannen. Westerhof: “Als het zo ver komt, sta ik daar zeker niet negatief in. Die gaan we namelijk winnen. Dan ligt echter alles overhoop, zijn we weer terug bij af en hebben we weer dezelfde richtlijnen als in de Topklasse.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC