Bert Blank (RKEDO) volgt Reda Achkari op bij Zeeburgia

Zondag eersteklasser Zeeburgia heeft met Bert Blank een opvallende naam gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. Bert Blank, momenteel eindverantwoordelijke bij vierdeklasser RKEDO, volgt in Amsterdam-Oost na de zomer Reda Achkari op.

Blank had de wens om in een andere regio en op een hoger niveau te werken. Daarna viel zijn keuze op Zeeburgia. “Een club waar heel veel talent aanwezig is en daar kan ik goed mee omgaan. Ik heb ze een aantal keer bekeken en genoeg perspectief gezien. Ik ben kieskeurig en ga niet zomaar ergens aan de gang. De grote stap van de vierde naar de eerste klasse is voor mij geen probleem, omdat ik in het verleden ook al op hoger niveau heb getraind.”

De oud-trainer van Zaanlandia, FC Volendam A1 en ZAP kreeg een goed gevoel bij de club en trainde zelfs al een keer als proef de Onder-19 van Zeeburgia. “Het is leuk om te zien wat de toekomst brengt bij Zeeburgia. De mentaliteit van die jongens is perfect. Ik heb goede gesprekken gehad over de organisatie en met veel collega-trainers gesproken. Zeeburgia is een grote club en daar moet je bij passen. Daarom hebben we ook voor deze speciale procedure gesproken. Ik weet nu wat ik van de club kan verwachten.”

Blank heeft duidelijke plannen met de Amsterdammers. “Ik wil een bepaalde wedstrijddiscipline hebben om zo hoog mogelijk te eindigen. Qua uitstraling vind ik dat wij wellicht een klasse hoger horen te spelen. Zoals het er nu voorstaat is het voor Zeeburgia belangrijk om in de eerste klasse te blijven. Ik wil nu nog niet te hoog van de toren blazen over kampioen worden, want zo ben ik niet. Ik wil ervoor zorgen dat het publiek vermaakt wordt.”

Verslag Roy Baltus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)