Bestuur Nieuw Sloten reageert op geweld tegen scheidsrechter

Het bestuur van Nieuw Sloten heeft haar excuses aan scheidsrechter Glenn Janson aangeboden naar aanleiding van de incidenten tijdens de wedstrijd tegen DCG. Zaterdag vielen diverse spelers de scheidsrechter aan nadat een speler een rode kaart had gekregen.

De wedstrijd werd een kwartier voor tijd gestaakt bij een 2-1 stand in het voordeel van DCG. Nadat de Janson de rode kaart had getrokken werd deze uit zijn hand geslagen en werd ook zijn gezicht geraakt. Diverse spelers belaagden de arbiter. Lees hier het verhaal van Glenn Janson.

De berichtgeving op Het Amsterdamsche Voetbal werd door alle landelijk media overgenomen. Dit heeft mede te maken met het feit dat het om Nieuw Sloten gaat. De club kwam in december 2012 in het nieuws omdat een jeugdelftal van de clubgrensrechter Richard Nieuwenhuizen aan viel. Nieuwenhuizen zou later overlijden.

Bestuurslid Wim Snoek was aanwezig tijdens de wedstrijd en betreurt de gang van zaken. Snoek: “ Ik heb het niet helemaal goed kunnen zien omdat ik aan de andere kant van het veld stond. We zullen ons rapport op maken en naar de KNVB sturen. Daarnaast hebben we een aantal regels binnen de club en daar moet iedereen zich aan houden. Uiteraard staan daar ook sancties op. Wat die zijn zullen we aan de KNVB laten weten. We zullen komende week een gesprek aan gaan met het team om hun verhaal te horen.”

Voorzitter Frans Mobron laat aan het AD weten dit niet te zullen tolereren. “Elk incident is een te veel.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)