Home / Zondag 3D / Bevrijdende goals voor Ouderkerk vallen pas laat

Bevrijdende goals voor Ouderkerk vallen pas laat

Ouderkerk kreeg zondag weer bezoek van een nog onbekende tegenstander. Dit keer was dat vv HWD, wat staat voor Het Witte Dorp. Een verwijzing naar een piepkleine Rotterdamse wijk (343 woningen), gebouwd in 1924 als tijdelijk arbeidersdorp voor de sociaal laagste klasse. Eenvoudige woningen op een betonplaat met wit gepleisterde gevels. De ploeg is op dit moment de puntloze hekkensluiter in Zondag 3d.

Door afwezigheid van de vaste basisspelers Thijs de Dood en Simon van Rens moest coach Hans Verhoogt wat schuiven in de personele bezetting, maar dat werd prima door het team opgevangen. In de 14e minuut betaalde zich dat uit met een doelpunt van Daan van Unen, nadat hij daarvoor ook al een aantal keren dreigend was geweest. Met een bekeken schuiver vanaf de rechterkant gaf hij de HWD-goalie het nakijken. (1-0) Meteen daarna viel echter de 1-1. Hoewel de vlag omhoog ging, telde de goal.

Ook na deze de domper bleef Ouderkerk de bovenliggende partij. Bij balbezit werd vrijwel direct vanuit het middenveld de aanval opgezet en wat opviel telkens met een man meer. Als die overtalsituaties wat beter zouden worden uitgespeeld en de juiste keuzes zouden worden gemaakt, dan was het niet bij een gelijke ruststand 1-1 gebleven. Dat kwam ook nadat Daan van Unen zich in de 44e minuut weliswaar prima wist vrij te spelen, maar de bal uiteindelijk op de paal zag belanden.

Een rommelige tweede helft met eenzelfde spelbeeld volgde. In de 56e minuut bij één van de Ouderkerk-aanvallen werd de mee opgekomen Roy La Grouw in het strafschopgebied onreglementair afgestopt. De penalty werd echter door Anthony Voskuilen  gemist, zodat de 1-1- stand op het scorebord gehandhaafd bleef en dat duurde tot de 87e minuut. Toen weer een prima uitgevoerde aanval, die opnieuw leek te stranden, maar het was een HWD-speler die onder druk de bal in eigen doel schoot. (2-1)

In blessuretijd werd het zelfs 3-1 door Quinten Drupsteen met een geplaatste schuiver in de rechterbenedenhoek. En de koek bleek nog niet op. In de extra speeltijd pikte de hardwerkende Durante Olsman ook nog zijn goaltje mee (4-1).

Zo geeft Ouderkerk een goed vervolg aan de prima competitiestart. Volgende week is het vrij, de week daarna gaat het op bezoek bij APWC in Amersfoort. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)