Bittere pil voor De Volewijckers in 97e minuut

In zaterdag 3a is het De Volewijckers niet gelukt om Beverwijk over de knie te leggen. Diep in de extra tijd verspeelden de Noord-Amsterdammers een 1-0 voorsprong. In de 97e (!) minuut kreeg het team van trainer Ale van der Zee de deksel op de neus, en pakte Beverwijk een kostbaar punt: 1-1.

Beide teams begonnen onrustig aan de wedstrijd. De Volewijckers had in de eerste minuut een aardige mogelijkheid via jeugdspeler Abdel Karisi, maar zijn schot ging ver naast en over het doel. In het verdere verloop van de eerste helft waren er voor de elftallen geen echt uitspeelde kansen. Volewijckers zocht het in de combinatie, Beverwijk probeerde het met lange ballen op de voorwaartsen Ender Aslantas en Dave Mello. De verdediging van Volewijckers met uitblinker Mo el Jahouari en Reda el Kouaa hadden de zaken goed onder controle. De brilstand van 0-0 was in de rommelige eerste helft de juiste tussenstand.

In het tweede bedrijf bleef het spel van beide ploegen voorzichtig. Al zocht De Volewijckers meer de aanval, en had midvoor ‘Appie’ Challaoui na 53e minuten spelen een grote kans. Via een verre uittrap van Volewijckers-doelman Mitchel Vincken sloeg de bal over het hele veld door naar Challaoui: oog in oog met Beverwijk-doelman Pascal du Maine ging de poging van de spits naast het doel. Een minuut later via een combinatie met invaller Miro Robert was een schot van Challaoui de Beverwijk-doelman het eindstation. Na 68 minuten spelen meldde Challaoui zich weer met een schot langs de verkeerde van de paal. Kortom: De Volewijckers rook aan een treffer.

En die kwam ook na 75 minuten op de klok. Middenvelder Damien Simson kreeg zijn hoofd tegen een fijn aangesneden corner van Issam el Bakkali, en de bal sloeg tegen de touwen: 1-0. Volewijckers hield het heft in handen, tot gedonder in de laatste fase van de wedstrijd. Na een stevige overtreding op Volewijckers-rechtsback Jonathan Dundas reageerde trainer Van der Zee in de ogen van de scheidsrechter te fanatiek een kreeg een gele kaart, na conclaaf met de ref kwam er nog een gele kaart overheen, dus met rood kon de coach vertrekken van dug-out naar achter het hek. Het incident was een kort moment, maar met maar enkel wat wissels in de tweede helft kreeg het een staartje met zeven minuten extra tijd.

Volewijckers moest nog alle zeilen bijzetten, maar leek de partij over de streep te trekken. Tot de 97e minuut. Een corner vanaf de rechterkant viel in de doelmond. Na een scrimmage kreeg de thuisclub de bal niet weg, en Beverwijk-middenvelder Glenn Buijsman nam de bal op de pantoffel: het projectief sloeg kiezelhard in de winkelhaak: 1-1. Wedstrijd afgelopen, en van drie broodnodige punten voor De Volewijckers werd het nu één karig punt.

Trainer Van der Zee was woest na afloop: “Ik begrijp echt niet waar de scheidsrechter die zeven extra minuten vandaan haalt?
Drie, vier minuten is mogelijk, maar deze zeven… Het is verder een bittere pil, we hebben de tweede helft aardig in de hand,
maar geven het gewoon weg. Aan de andere kant, hadden we slimmer moeten zijn, met die laatste bal in feite gewoon weg te
knallen. Het is niet anders, de boel bij elkaar rapen, en op naar de volgende wedstrijd.” Dat wordt zaterdag voor De Volewijckers een uitwedstrijd tegen VVA/Spartaan. Voor Beverwijk staat een thuiswedstrijd tegen HCSC op het programma. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3a

Tekst: Peter Oud

Foto’s: Joyce Soederhuizen 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)