Blauw Wit – DWV in evenwicht

Onder het genot van een stralend zonnetje trapte de zaterdagsenioren van FC Blauw Wit Amsterdam en DWV om even over half drie af voor een onvervalste Amsterdamse derby. Met de uitslagen van de voorgaande weken nog in het achter hoofd begonnen de gastheren van Blauw Wit furieus aan de wedstrijd daar waar DWV aanvankelijk eerst nog de kat uit de boom keek. Na pakweg een kwartier merkte de gasten uit Noord dat er wat te halen was op Sportpark Sloten en namen na wat plaagstootjes over en weer brutaal de leiding. Een prima pass van Gijs Boerwinkel zette DWV spits Moamar Heerenveen alleen voor de Blauw Wit doelman. Heerenveen omspeelde het laatste opstakel en schoof de onverwachte 0-1 in het lege doel. Daar waar Blauw Wit niet verder kwam dan enkele afstandschoten daar bleven de DWV-voorwaartsen de mooiste kansen om zeep helpen. Na krap een half uur was het uiteindelijk toch raak en dit keer was Boerwinkel de afmaker na een perfect genomen hoekschop van nieuwkomer Romario Druivendal. Vlak voor het rustsignaal van de vrouwelijke en soms warrig fluitende arbiter Shukrula kreeg Blauw Wit een grote mogelijkheid door laks optreden van de DWV achterhoede bij een vrijtrap van de thuisploeg. Het geplaatste schot leek bij de tweede paal binnen te rollen maar een katachtige reactie van DWV doelman Jeffrey Boakye zorgde ervoor dat in de 0-2 stand tot aan de rust geen verandering meer kwam.

Bij aanvang van de tweede helft stond er veel strijdvaardiger Blauw Wit aan de aftrap maar ook een ongeconcentreerd DWV. Binnen twee minuten na de rust zorgde een scrimmage voor het DWV doel voor de nodige onrust waarbij de bal met de hand opzichtig de goal in werd gewerkt. Iedereen in en om het veld constateerde de handsbal behalve de leidsvrouw Shukrula die de aansluitingstreffer dan ook goed keurde en de 1-2 op het scorebord deed belanden. De noord-Amsterdammers waren hier dusdanig door van slag dat de organisatie in de 49e minuut bij een Blauw Wit hoekschop nog steeds weg was en ook de 2-2 nog binnen kon worden gekopt. Het duel werd naarmate de minuten verstreken steeds harder en op zijn tijd zelfs gemeen. Dit leidde tot de nodige irritatie over en weer daar waar de gele en rode kaarten keurig in het borstzakje van de arbiter bleven zitten. DWV kwam steeds vaker in de verdrukking en het overwicht van de eerste helft was geheel verdwenen. Blauw Wit trok meer en meer ten aanval en regelmatig leek de DWV defensie te bezwijken. Dit duurde uiteindelijk nog tot de 79e minuut maar toen was het alsnog raak. Een goede diagonale bal stuurde de linker vleugelaanvaller van Blauw Wit weg. Deze won op zijn beurt het duel van de slap uit zijn doel komende Boakye en met een prachtig diagonaal schot van ruim 25 meter nam de thuisploeg voor het eerst deze middag een voorsprong. Dit was het moment waarop de DWV-ers wakker geschud werden en met de moed der wanhoop een slotoffensief inzette. Dit resulteerde al snel tot de gelijkmaker toen centrale verdediger de bal naar voren trapte, deze gemist werd door de Blauw Wit defensie en Gilliano Berenstein een niet te missen kans gaf; 3-3. Tijdens de rommelige slotminuten kwamen beide teams nog een aantal keren gevaarlijk voor elkaars doel maar tot treffers leidde dit niet meer.

Op basis van de 1e helft verdiende DWV de overwinning, op basis van de 2e helft Blauw Wit. Daarom was op het gelijke spel uiteindelijk niets af te dingen.

Met dank aan Remco van Twiller.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)