Geinburgia

Blijdschap bij Geinburgia na eerste zege: “Binnen onze mogelijkheden op de goede weg”

Eigenlijk boekte Geinburgia eerder dit seizoen al hun eerste zege tegen Ardahanspor. Maar dat resultaat kwam te vervallen toen de Utrechtse club zich terugtrok uit de competitie. Zondag tegen Sloterdijk boekte Geinburgia dan de écht eerste zege van het seizoen: 6-2.

Peter van Buuren vertelt over de voorbereiding op het duel met Sloterdijk: “We wilden deze wedstrijd echt heel graag winnen. Donderdagavond na de training ontstond er een levendig gesprek over looplijnen en tactische plannen. Daar ben ik in de voorbespreking op doorgegaan, ik had de hele doucheruimte volgeplakt met opstellingen en tactische gegevens per linie. Die hebben we besproken.”

En dat pakte dus goed uit: “De jongens hebben veel inzet getoond en dat resulteerde uiteindelijk zelfs in een ruimere zege dan we verwacht en gehoopt hadden, daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee.” Geinburgia bezet de elfde plaats in Zondag 4e, net boven hekkensluiter Sloterdijk. De kleine club was dit seizoen zoekende, maar lijkt nu zijn draai te vinden: “Op verzoek van de spelers zijn we overgegaan van 4-3-3 op 4-4-2. Na een paar weken denken we nu de juiste formule op het middenveld gevonden te hebben. Het was even zoeken in deze groep, die een mix is van jong en oud.”

Maar inmiddels weten de spelers elkaar steeds beter te vinden en hoopt Geinburgia zich te handhaven in de vierde klasse. “Binnen de mogelijkheden van onze club zijn we gewoon op de goede weg, we kennen onze plek”, aldus Van Buuren. Hij heeft zijn contract bij de club met 2 seizoenen verlengd en is dan ook al bezig met volgend seizoen: “We raken niet in paniek en willen rustig doorbouwen. Sommige oudere jongens willen graag een stapje lager gaan voetballen, dat gunnen we ze ook. Daarom zijn we nu al bezig met spelers voor volgend seizoen en trainen er diverse jongens mee.” Ook vanuit de jeugd ziet hij diverse talenten komen: “Bij de O19 en O17 lopen zeker talentvolle jongens rond, waar Geinburgia nog een aantal jaren plezier van kan hebben. Het is een mooie uitdaging om te kijken of ze bij ons kunnen aanhaken.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)