Karel Bonsink, zoals altijd met sigaar. " Ik erger me op een leuke manier aan het voetbal"

Bonsink teleurgesteld in Hilversum

FC Hilversum zal vanaf komend seizoen het zondagvoetbal verlaten en alle pijlen richten op het zaterdagvoetbal. Voor trainer Karel Bonsink, die al meer dan tien jaar hoofdtrainer is, lijkt een einde te komen een zeer succesvolle periode. Volgend seizoen speelt Hilversum in de zaterdag derde klasse in plaats van in de zondag hoofdklasse.

Bonsink: “Het is triest maar het schijnt niet anders te kunnen. Het bestuur ziet er sportief te weinig uitdaging in om het nog langer vol te houden. Er zijn geen vrijwilligers genoeg meer op twee dagen in het weekend de kar te trekken en er komt ook te weinig publiek.”

Hilversum stapt dus over naar de zaterdag. Dat team komt nu uit in de derde klasse. Op de website van de club zegt voorzitter Johan Boumeester: “Volgens het bestuur ligt de continuïteit van FC Hilversum in het versterken van het zaterdagvoetbal. Als we om ons heen kijken leeft het zaterdagvoetbal enorm en neemt helaas de belangstelling voor het zondagvoetbal af. We moeten oog hebben voor de ontwikkelingen in de maatschappij en regeren is vooruitzien. Wij vinden het uiterst belangrijk, dat de jeugd van FC Hilversum weer een sterke binding heeft met de senioren en ernaar uitkijkt om in het eerste te komen. FC Hilversum heeft een grote ambitie om mee te spelen in de bovenste regionen van het amateurvoetbal, maar wel op de zaterdag. Het gaat weer bruisen op ons prachtige complex en door de concentratie op de zaterdag en onze onverdeelde aandacht gaat dat absoluut lukken.”

Bonsink: Toen ik vorig seizoen mijn contract verlengde voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen stonden we tiende in de topklasse. De toenmalige voorzitter (de overleden Dirk Reijers, red.) knipoogde nog naar me dat ik hier tot mijn 65ste zal blijven. Er werd mij toen ook gezegd dat als we zouden degraderen we een stabiele hoofdklasser wilden worden. Die plannen zijn nu helemaal omgeslagen. Ook zeggen ze dat ik maar een contract voor een jaar heb. De situatie is dus behoorlijk veranderd.”

Karel Bonsink, zoals altijd met sigaar, in betere tijden

De toekomst van Bonsink bij Hilversum is dus nog verre van duidelijk. Bonsink: “Ik ben nu 64 en wordt volgend jaar september 65. Ik zou hier mijn loopbaan gaan afsluiten. Het betaalde voetbal had ik uit mijn hoofd gezet. Maar om nu trainer te worden van een team in de derde klasse? Het bestuur heeft plannen om door te stoten naar de top van het zaterdagvoetbal maar ik heb in mijn carrière al zo veel plannen voorbij zien komen en die zijn lang niet allemaal uit gekomen.”

Hilversum stelde vorige week een technische commissie in om de sportieve ambities van de vereniging waar te maken. Of Karel Bonsink daar onderdeel van zal gaan uitmaken is dus nog maar de vraag. Hilversum en Bonsink is twee handen op één buik. Het zal een raar gezicht zijn als er volgend seizoen een andere trainer langs de lijn zal staan.

Donderdag geeft de club tekst en uitleg aan haar leden. Bonsink verwacht binnen twee weken met het bestuur om de tafel te zitten om ene oplossing te vinden voor de ontstane situatie.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)