Brian Groothuesheidkamp van De Dijk naar TOG

Voor buitenstaanders is het een opvallende overstap: Brian Groothuesheidkamp was afgelopen seizoen nog in de Vierde Divisie actief met De Dijk, maar gaat nu naar de vierdeklasser TOG. Voor Groothuesheidkamp zelf is de overstap een logische: “Ik kom al van kleins af aan bij TOG. Mijn opa en oma zijn lid van verdienste, mijn vader is er al jaren lid. Ik heb altijd contact met de club gehad. Het was eigenlijk niet de vraag of, maar wanneer ik de overstap zou maken.”

In de winter besloot de 23-jarige verdediger dat dit het moment was voor de overstap. “Het was een hectisch jaar bij De Dijk en dat zette me wel aan het denken.” De club eindigde met slechts 5 punten laatste in de Vierde Divisie Zaterdag A en nam tussentijds afscheid van trainer André Teuling. Bij TOG hoopt hij weer in wat rustiger vaarwater terecht te komen: “TOG is een stabiele club en Leroy (Kroese, red.) is een goede trainer. Daarnaast ken ik de spelersgroep al goed, omdat ik geregeld op de club ben.”

Hoewel hij in Amsterdam Oost op een heel ander niveau zal dan spelen, maakt Groothuesheidkamp zich daar niet druk om. “Ik ga er niet heen voor het niveau, maar voor het gevoel dat de club me geeft. Ik voetbal voor het plezier en dat ga ik bij TOG ook zeker doen. Het niveau zal misschien even wennen zijn, maar dat neem ik voor lief. Met mijn ervaring op hoger niveau hoop ik de ploeg te kunnen helpen en een leider in het veld te zijn.”

Afgelopen seizoen speelde TOG in de derde klasse, maar de ploeg overleefde de nacompetitie niet. Voor Groothuesheidkamp is het doel voor komend seizoen dus duidelijk: “Zo snel mogelijk weer terug naar de derde klasse.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)