Buiksloot stunt met monsterzege in Alkmaar

Het zaterdagelftal van Buiksloot heeft voor een enorme verassing gezorgd door bij AF.’34 een 0-3 achterstand goed te maken. Na de uitzichtloze situatie van vorige week, maar ook tijdens deze return gaf niemand meer iets voor de kansen van de noord-Amsterdammers. In een spectaculaire slotfase sloegen de mannen van trainer/coach Remco van Twiller echter keihard toe (2-7) en plaatste zich zodoende voor de finale van de nacompetitie.
Buiksloot kon in de sterkst mogelijke opstelling starten dus met de vorige week geschorste Moamar Heerenveen, de afwezige Kay van de Burg en Sergej Sheer. Het duel dat onder leiding stond van arbiter M. de Boer schoot explosief uit de start blokken want met nog geen 60 seconden op de klok had Buiksloot uit een hoekschop al op de onderkant van de lat gekopt en A.F.C’34 in de tegenstoot keihard op de paal geschoten. Dit was de opmaat naar een bloedstollend duel want de wedstrijd kwam hierna niet meer tot rust met twee teams die onvoorwaardelijk de aanval kozen. In de zevende  minuut was het raak toen Gijs Boerwinkel een hoekschop van van den Burg onberispelijk achter Alkmaarse doelman Beemsterboer kopte en de gasten zodoende op voorsprong zette. Buiksloot ging door opzoek naar meer treffers om de opgelopen achterstand uit de heenwedstrijd goed te maken maar verwaarloosde hierdoor haar verdedigende werk. Dit zorgde regelmatig door de constant dreigende Joshua Souisay voor een aantal hachelijke momenten voor het doel van Boakye mede door een stortvloed aan hoekschoppen.
2014-05-25 11.44.43
Na 21 minuten kreeg A.F.C.’34 weer zo’n hoekschop te nemen. Deze werd echter door de Buiksloot verdedigers goed verwerkt. Tot het moment echter dat scheidsrechter de Boer had gezien dat er geduwd was en A.F.C.’34 een strafschop cadeau gaf. Dit presentje werd door Wijnand Krom gretig uitgepakt door de 1-1 binnen te schieten. Buiksloot rechtte direct de rug en kwam twee minuten na deze tegenslag alweer op voorsprong. Een afgemeten pass van Nich Koch lanceerde Heerenveen die zijn directe man uitspeelde en de 1-2 liet aantekenen. Het spel bleef op en neer golven met kansen voor beide doelen in een steeds harder wordende wedstrijd. Vlak voor rust vond Buiksloot de aansluiting door ook nog 1-3 te scoren. De razendsnelle Karim Abay pikte op het middenveld de bal op, liet zijn directe tegenstander in een sprintduel kansloos dreigde voor te gaan zetten maar schoof het leer in de korte hoek binnen. Op slag van rust kreeg A.F.C.’34 nog een hoekschop te nemen. In een mêlee van spelers werd de bal kiezelhard op de goal gekopt maar Boakye maakte zijn fout van vorige week goed met een uitstekende save.
2014-05-25 11.44.47
Na het spektakel leek de tweede helft maar moeizaam op gang te komen en dreigde eenzelfde scenario als vorige week toen Buiksloot na een goede eerste helft in de tweede heel ver weg zakte. Nadat A.F.C’34 al een ernstige waarschuwing had afgegeven middels een snoeiharde bal op de lat door Souisay was het in de 54e minuut wel raak. Een afgemeten voorzet van Jeffrey Borst werd door Rick Steen geheel vrijstaand bij de 2e paalt binnen gekopt en besliste deze tweestrijd. De 2-3 deed de Amsterdammers dit keer echter wel wakker schrikken en zeven minuten na de deze treffer werd weer de aansluiting gevonden. Wederom was het van den Burg die aan de basis stond van en liet Abay zijn tweede treffer van de middag maken.
Het laatste kwartier brak aan en daarin ging het duel helemaal op z’n kop. Eerst was er de beslissing van scheidsrechter de Boer om Buiksloot aanvoerder Thomas Zielhorst met een tweede gele kaart het veld uit te sturen omdat deze in de 1e helft ook al geel zou hebben gehad. Dit was echter een administratieve fout want die kaart was aan Boerwinkel uitgedeeld. Gelukkig had assistent C. Mahabali zijn administratie wel op orde en kon zijn collega corrigeren. Kort daarop volgde een vrije trap van wie anders dan van den Burg. Hij slingerde de bal vanaf de zijlijn voor de goal en daar was Nick Koch het meest alert en verlengde met zijn hoofd de bal de verre hoek in. De ploegen stonden met nog een kwartier te gaan helemaal gelijk, maar Buiksloot wilde meer.
2014-05-25 11.44.36
Van Twiller bracht met Gilliano Berrenstein een extra aanvaller in en drie minuten na de 2-5 werd het 2-6. Een enorme scrimmage voor het doel van Beemsterboer en kwam voor de voeten van Koch die zich niet bedacht. A.F.C’34 viel met de moed der wanhoop aan en liet de verdediging voor wat hij was. Hier maakte de gasten in blessuretijd gebruik van. Abay was voor de zoveelste keer zijn directe tegenstander te vlug af en gaf Berrenstein een niet te missen kans. Dat deed hij ook niet waardoor de 2-7 eindstand op het scorebord terecht kwam.