Buitenboys stelt jeugdtrainer Patrick Bal aan als nieuwe trainer

Buitenboys heeft intern een opvolger gevonden voor Larbi Essabar. Patrick Bal, momenteel trainer van de Onder-15 in Almere, werd afgelopen weekend gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. De 35-jarige oefenmeester had in het seizoen 2014/15 de leiding bij stadgenoot Waterwijk.

“Ik wil graag weer naar de senioren. Beide partijen hebben een ambitie die bij elkaar past”, zegt Bal. “Ik zie dit als een mooie overgang om alle ervaringen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan als jeugdtrainer, mee te nemen in het seniorenvoetbal. De club heeft dit jaar kunnen zien hoe ik werk en kunnen zien of ik pas bij de manier van spelen zoals Buitenboys dat graag ziet. Ik denk dat dit goed bij elkaar past.”

Bal kwam afgelopen zomer binnen bij Buitenboys, nadat hij vorig seizoen actief was bij Almere City FC als assistent-trainer van de beloften, coördinator onderbouw en trainer van de Onder-11. “Tijdens het gesprek kreeg ik gelijk een goed gevoel. Ik werd warm ontvangen en de gesprekken waren erg positief. Dit seizoen is enorm leuk binnen Buitenboys en ik wil altijd graag de senioren trainen. Toen dit aanbod kwam, was er voor mij weinig twijfel.”

Eerder was Bal hoofd- en jeugdtrainer bij Waterwijk, hoofdtrainer van de Dayton Dutch Lions op het tweede profniveau van Amerika en jeugdtrainer in Thailand (Chiang Rai United) en Saoudi Arabië (Hajer FC). “Ik heb het geluk gehad dat ik op jonge leeftijd al in het betaalde voetbal mocht trainen, waardoor ik ervaring hebben kunnen opdoen op hoog niveau.”

Momenteel staat Buitenboys op de tiende plaats in de zaterdag derde klasse C. Het doel van de club is om binnen drie jaar de stap naar de tweede klasse te zetten. “Ik vind het ook heel belangrijk dat de spelers enorm veel plezier hebben in het spelletje. Ik merk dat mijn manier van spelen en trainen dat plezier verhoogt, door de energie die in de wedstrijd gestoken wordt en de manier van spelen.”

Foto Buitenboys: Patrick Bal (tweede van rechts) schudt de hand van Yearl Tevreden (voetbaltechnisch manager)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)