Home / Algemeen / Buitenboys toont volwassenheid met zege op OSM’75

Buitenboys toont volwassenheid met zege op OSM’75

Dat zaterdag derdeklasser Buitenboys soeverein met 0-3 van OSM’75 zou winnen, zag het er in de eerste helft niet naar uit. De ploeg van Patrick Bal, die zijn contract heeft verlengd in Almere,

In Maarssen begon Buitenboys niet heel sterk aan het duel; zwak in de passing en de afstanden op het veld waren niet goed. Bal hoopte met 0-0 de rust te halen. In de laatste minuut kregen de bezoekers de voorsprong in de schoot geworpen. Michael Buth strafte een verkeerde terugspeelbal af. “Ondanks een matige eerste helft toch een 0-1 voorsprong”, klonk het opgelucht.

De tweede helft had Buitenboys de touwtjes strak in handen. Nadat doelman Rick van Dekker met een uitmuntende redding een gelijkmaker voorkwam, verdubbelde Zoë Visser in de 66ste minuut de marge: 0-2. “Vanaf dat moment zijn we echt heel volwassen gaan spelen. We hebben het fantastisch uitgespeeld.”, loofde Bal. Giovanni Kasanwirjo maakte op aangeven van Tim van Leerdam de 0-3 en daarna verzuimden de Almeerders echt aan het doelsaldo te werken. “De wedstrijd was eigenlijk al beslist, het werd eenzijdig. Na de 0-3 had het ook meer kunnen worden. OSM’75 gaf op en wij hadden de volledige controle.”

Veel schieten ze met deze zege niet op, want Buitenboys staat als nummer vijf van de ranglijst in een soort niemandsland. Bal hoopt met zijn ploeg nog te kunnen strijden om de vierde plek – zeven punten achter DESTO met een wedstrijd minder gespeeld – of zelf een rol van betekenis te kunnen spelen in de derde periode. “Het is niet de bedoeling dat ons seizoen als een nachtkaars uitgaat.”

Ondertussen kan ook voorzichtig de blik op volgend seizoen. De oefenmeester, bezig aan zijn eerste jaar, heeft zijn contract in Almere-Buiten verlengd omdat hij naar eigen zeggen nog niet klaar is. “Ik heb het prima naar mijn zin, de opkomst is positief en het is een leuke groep om mee te werken. Ik vind et echt leuk om te zien dat jongens stapjes maken in een bepaalde manier van spelen. Ze gaan ook anders gaan denken. Zoals we vandaag zo volwassen spelen, dat hadden we een halfjaar geleden niet gekund.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Archieffoto: Hans van Beek

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)