Burak Bulduk verlaat AGB voor overstap naar Hoofdklasser

Burak Bulduk vertrekt na twee seizoenen bij AGB. De voetballer gaat komend voetbaljaar in de Hoofdklasse aan de slag bij Velsen, waar hij zijn voormalig hoofdtrainer Ronald Dooijeweerd weer tegenkomt.

Dooijeweerd en Bulduk werkten eerder met elkaar samen bij Zaanlandia, waar de creatieveling goed in zijn vel zat en tot de uitblinkers behoorde. De oefenmeester gaat vanaf deze zomer bij Velsen aan de slag en vroeg Bulduk om ook de overstap te maken. “Ik werkte altijd heel prettig met hem samen, waardoor ik begon te twijfelen over mijn toekomst. Bovendien gaan er nog twee bekenden van mij naar Velsen”, vertelt Bulduk, die het niet eenvoudig vond om AGB te verlaten. “Het is een echte familievereniging waar ik mezelf volledig thuis voel. Daarnaast is het geweldig om met de hoofdtrainer (Imdat Ilguy, red.) te werken. Twee jaar lang heb ik het goed naar mijn zin gehad, dus het was niet makkelijk om de beslissing te maken. Toch leek het me de beste keuze om te gaan.”

Bulduk zag vooral het eerste seizoen bij AGB op een teleurstelling uitdraaien. De Amsterdammers stonden op een vierde plaats en deden daarom mee voor promotie. “We waren zeker van nacompetitie, maar door de coronacrisis die uitbrak ging het niet meer door. Dat was een behoorlijke tegenvaller. Het tweede seizoen was helaas snel afgelopen.” Velsen haalt Bulduk binnen als potentiële basisspeler, al komt hem niets aanwaaien. “Ik moet het de komende maanden zelf laten zien. Van mij wordt ongeveer hetzelfde verwacht als bij Zaanlandia, waar ik als aangever en spelmaker fungeerde. Meestal speelde ik daar hangend aan de rechterkant.” Bulduk stelt voorlopig geen grote doelstellingen vast. “Als ik iets uit de coronaperiode heb geleerd, dan is het dat je niets kan plannen. We hebben anderhalf jaar stilgezeten, waardoor het vooral weer lekker is om te gaan voetballen. Dan zien we wel wat er komend seizoen mogelijk is.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB