Cebar (AGB): “Laten ze maar zien dat ze de betere zijn”

Aanstaande zondag staat al tijdens de tweede speelronde van het seizoen een mooie derby op het programma in de zondag tweede klasse B. In Amsterdam-West nemen promovendus AGB en kampioenskandidaat ZSGOWMS het tegen elkaar op. Het duel is dit weekend onze wedstrijd van de week.

Beide ploegen spelen hun thuiswedstrijden op Sportpark Ookmeer en liggen op slechts een steenworp afstand van elkaar . Sinds de promotie van Agb vorig seizoen wordt er al naar dit duel (en die tegen DCG) uitgekeken. AGB-trainer Senel Cebar: “We kennen elkaar en dat maakt het des te leuker.”

ZSGOWMS promoveerde in 2015 als kampioen naar de tweede klasse waardoor beide teams elkaar uit het oog verloren. Omdat AGB dit kunststukje vorig seizoen wist te herhalen staat de Sportpark-derby weer op het programma. Beide ploegen begonnen de competitie vorige week met een overwinning. NVC won in Naarden met 1-0 bij NVC en ZSGOWMS versloeg Quick met 2-0.

Foto Joh Beckman: ZSGOWMS begon het seizoen met een 2-0 zege tegen Quick 1890
Foto Joh Beckman: ZSGOWMS begon het seizoen met een 2-0 zege tegen Quick 1890

Het lukte ZSGOWMS vorig seizoen niet om via de nacompetitie te promoveren naar de eerste klasse en de ploeg van Murat Boke hoopt dat het dit seizoen wel lukt om te promoveren. Voor AGB zal de doelstelling dit seizoen heel anders zijn. De ploeg van Senel Cebar hoeft niet te promoveren maar wil ook zeker niet meedoen om de onderste plaatsen. Een plek in het linkerrijtje word de doelstelling van de Amsterdammer. “Zij zijn kampioenskandidaat nummer een, maar ik ben benieuwd, laat ze maar zien dat ze echt de betere ploeg zijn.”

Het mag dus duidelijk zijn dat ZSGOWMS op voorhand de favoriet lijkt om er met de overwinning vandoor te gaan. Ook als we naar de geschiedenis kijken. Van de elf eerdere ontmoetingen tussen beide clubs won ZSGOWMS er acht. Daar staan twee overwinningen van AGB tegenover en een gelijkspel. “We zijn misschien de underdog maar we zullen onze huid duur verkopen. We weten dat we aan de bak moeten zondag. Ik heb er wel vertrouwen in dat we een goed resultaat kunnen halen. De druk ligt bij hun en voor ons wordt het een mooi meetmoment.”

Cebar versterkte zijn elftal en zorgde met de komst van met onder andere verdedigers Quincy Molly en Mitchell de Vries van Diemen en Gary Bouwmeester (DCG) en Omar el Aamrani (Pancratius) voor tweede klasse-ervaring. Ook ZSGO zat niet stil tijdens de zomerstop. Dertig nieuwe namen werden gehaald voor het eerste en tweede elftal. “Ze hebben veel goede spelers gehaald, maar ik ben benieuwd of er al een team staat.”

Klik hier voor het programma en de stand van de zondag tweede klasse B. Maandag is de wedstrijd in samenvatting te zien op onze site.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!